Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Хемодиализа

Отделението работи на трисменен режим

За удобство на желаещите пациенти е разкрита и III-та вечерна смяна от 18.30 часа

Отделението разполага с 29 диализни апарати последен модел на японската фирма Nipro. Всички апарати са с VCS модул за прецизен контрол на ултрафилтрацията. Тази система позволява корекция на телесното тегло според клиничното състояние на всеки отделен пациент. Пет от апаратите са напълно индивидуаризирани, което дава възможност за диализно лечение на болни със специфични нужди и заболявания

Пречистването на водата се осъществява с модерна дублирана апаратура за обратна осмоза. Централна смесителна система подава готов диализат до всеки диализен пост. Технологичните процедури се извършват в отделно помещение, като по този начин се гарантира пълна тишина и комфорт на пациентите в диализната зала.

Всеки диализен пост е оборудван с напълно автоматизирано легло, цветен телевизионен монитор и кабелна телевизия. На разположение са една по-малка зала и три индивидуални помещения за провеждане на хемодиализа при пациенти, изискващи специални грижи. Диализните зали са с пълно Wi-Fi покритие, което позволява свободен достъп до Интернет по време на диализа. За пациентите полагат грижи високо квалифицирани лекари, медицински сестри и инженери, специализирали в Япония.

Отделението разполага с апарат за плазмен обмен Haemonetics, който позволява извършването на терапевтична плазмафереза

Към отделението функционира нефрологичен кабинет за лечение и наблюдение на болни с напреднала ХБН /хронична бъбречна недостатъчност/, както и такива на хемодиализа и перитонеална диализа.

В кабинета се преглеждат пациенти както по линия на НЗОК, така и на свободен прием.

В рамките на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда диализата работи в тясно взаимодействие със съвременно нефрологично отделение, високотехнологична урология, съдови хирурзи с голям професионален опит. Така се затваря цялостният цикъл на терапия, като болницата се превръща в модерен клиничен център за всеобхватно лечение на пациенти с хронична бъбречна недостатъчност и придружаващи заболявания.

Отделението

Хемодиализа

Видео

Екип

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.