Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Болнична аптека

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с добре оборудвана „Болнична аптека”, разположена на площ от 368 кв.м. Това е звеното в болницата, което осигурява, съхранява и отпуска лекарствата и консумативите, необходими на лечебното заведение.

"Болнична аптека" на Болница Токуда е една от първите, в които лекарствените листове се изписват и обработват по електронен път. Модерното администриране се извършва с помощта на 11 компютърни конфигурации и специализиран софтуер.

Наркотичните лекарства се съхраняват в метален сейф, който е със секретно-кодово заключване. Термолабилните и огнеопасните лекарства са надеждно защитени. Достъпът на външни лица в работните и складовите помещения на аптеката е строго ограничен.

В болницата е създадена комисия по лекарствена политика, която изработва есенциална листа с основните лекарствени продукти, с които работи болничната аптека.

                 

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.