Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Болнична аптека

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с добре оборудвана „Болнична аптека”, разположена на площ от 368 кв.м. Това е звеното в болницата, което осигурява, съхранява и отпуска лекарствата и консумативите, необходими на лечебното заведение.

"Болнична аптека" на Болница Токуда е една от първите, в които лекарствените листове се изписват и обработват по електронен път. Модерното администриране се извършва с помощта на 11 компютърни конфигурации и специализиран софтуер.

Наркотичните лекарства се съхраняват в метален сейф, който е със секретно-кодово заключване. Термолабилните и огнеопасните лекарства са надеждно защитени. Достъпът на външни лица в работните и складовите помещения на аптеката е строго ограничен.

В болницата е създадена комисия по лекарствена политика, която изработва есенциална листа с основните лекарствени продукти, с които работи болничната аптека.

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".