Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Други процедури

Култивиране на ембриони в обогатени хранителни среди

В ин витро практиката за култивирането на ембриони до деня за трансфер се използват разнообразни, доказано ефективни хранителни среди. В последно време се разработват нови среди със състав, най-близък до естествените условия. Във физиологичната среда на женския организъм се отделят различни цитокини и растежни фактори, които играят важна роля в регулиране на имплантацията и нормалното развитие на плода и плацентата. Добавянето на тези компоненти в хранителната среда увеличава броя на оплодените яйцеклетки, развиват се по-качествени ембриони и нараства имплантационият им потенциал. Култивирането в подобни обогатени среди е препоръчително при пациенти с повтарящи се имплантационни неуспехи, с предишни аборти и напреднала репродуктивна възраст.

Асистирано излюпване (assisted hatching)

При асистираното излюпване ембрионалната обвивка внимателно се изтънява или пробива с цел да се улесни имплантирането на ембриона в лигавицата на матката след ембриотрансфер. В повечето случаи тази процедура се осъществява с помощта на прецизна лазерна техника и без да се нарушава жизнеспособността на ембриона. Така ембриона се подпомага при процеса на излюпване и може по-лесно да излезе от обвивката, за да се имплантира. Този метод се препоръчва при определени индикации: висока плътност (дебелина и твърдост) на обвивката на ембриона, неуспешна имплантация на качествени ембриони, напреднала репродуктивна възраст в комбинация с предхождащи неуспехи или при трансфер на размразени ембриони.

Замразяване на генетичен материал

Донорство на генетичен материал

Запиши час за консултация >

Отделението

Център за асистирана репр…

Консултация с нашите спец…

Репродуктивни проблеми

Диагностични методи при б…

Възможности за лечение

Методи за асистирана репр…

Обработка и подбор на спе…

Други процедури

Замразяване на генетичен …

Донорство на генетичен ма…

Видео

Екип

Новини

За нас в медиите

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".