Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Д-р Мефтуне Шефкетова, акушер-гинеколог, специалист по асистирана репродукция Д-р Мефтуне Шефкетова защитава специалност „Акушерство и гинекология“ и „Репродуктивна медицина“ през 2009 г в София. Още по време на специализацията репродуктивната медицина и асистираните технологии се превръщат във фокус на професионалните ѝ интереси.
Първите си стъпки в областта на асистираната репродукция прави в екипа на д-р Георги Стаменов – ГПСАГМП Д-р Георги Стаменов веднага след придобиване на специалност. Продължава работа с екипа му в МБАЛ за женско здраве „Надежда“.
Има опит в процедурите, спомагащи диагностицирането на инфертилитета при двойката - ултразвукова диагностика, хистеросалпингография, както и в хирургични дейности като хистероскопия, лапароскопия.
В работата си през годините успешно прилага методи на лечение на репродуктивните проблеми като индукция на овулацията, интаутеринна инсеминация, стимулация за ин витро и ICSI оплождане.
Членува в ESHRE (Европейското общество по човешка репродукция и ембриология), като участва активно в ежегодните му срещи; симпозиуми на Internationals IVI congresses; симпозиуми по репродуктивна хирургия; семинари на „Ovarian club”.
Притежава сертификат за Диагностични лапароскопии; Медицинска педагогика; Интерактивен GCP за опитни изследвания.
От началото на 2018 г. оглавява Център за асистирана репродукция Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда, София.
Владимир Стайков, ембриолог Владимир Стайков завършва специалност „Молекулярна биология“ и придобива степен „бакалавър“ в Биологическия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ през 2008 г. От 2009 г. започва професионалната си реализация като биолог в сферата на репродуктивната медицина и е част от екипа на д-р Георги Стаменов в МЦ „Надежда“. Две години по-късно - през 2010 г., завършва магистърска програма към Катедра „Биохимия и микробиология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“ с дипломна работа на тема „Сравняване на два метода за оценка на ДНК-фрагментацията в човешки сперматозоиди и връзка с класическите показатели на спермограмата. Методи за селекция“.
През 2017 г. придобива образователна и научна степен „доктор“ към Катедра „Биология на развитието“ на Пловдивския университет. Темата на дисертационния му труд е „Използване на митохондриални маркери за оценка на човешки сперматозоиди“.
От 2013 г. до 2017 г. работи като биолог-ембриолог в МЦ „Надежда Репродуктив София ООД“ към МБАЛ „Надежда“ – болница за женско здраве.
Участвал е в редица европейски и международни конгреси и научни събития в областта на репродуктивната медицина в Рим, Стокхолм, Истанбул, Лисабон, Копенхаген, Барселона, Анталия, Валенсия, Берлин, Дрезден. Присъствал е на курсове по обучение за подобряване на квалификацията си в София, Барселона, Бергиш Гладбах, Флоренция. Членува в ESHRE (Европейското общество по човешка репродукция и ембриология).
От март 2018 г. е част от екипа на Центъра за асистирана репродукция Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда, София.
Светла Джунева, клиничен ембриолог Светла Джунева е магистър по „Биология“, с диплома от Биологически факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ от 2009 г. Още като студентка се интересува от криобиология и през 2007 г. започва работа в първата частна Банка за стволови клетки в СБАЛ „Свети Лазар“, под ръководството на д-р Лидия Гърчева, хематотрансфузиолог. През следващата година се включва като ембриолог в екипа по асистирана репродукция, ръководен от д-р Валентин Лачев, един от първите специалисти по стерилитет и репродуктивни проблеми в България. През 2010 г. взема участие в изграждане на криобанка към Център за върхови постижения „Транслиращи изследвания в хематологията“ - Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания, по проект CVP01/0119/Д002-35/12.03.2009. Година по-късно е назначена за консултант към СБАЛЛАГ “Майчин дом” и допринася за възраждането на Клиника “Репродуктивно здраве”.
През юни 2012 г. Светла Джунева успешно полага изпит по клинична ембриология в Истанбул, Турция и придобива сертификат от ESHRE (Европейското общество по човешка репродукция и ембриология) за тази квалификация. През последните години тя интензивно повишава квалификацията си като главен ембриолог на СБАЛГАР „Д-р Малинов“, преминавайки през редица специализации в Европа, с цел въвеждане на съвременни техники в ин витро оплождането за пациенти с репродуктивни проблеми в България. Завършила е “ICSI-IMSI Training” курс в CMCO Schiltigheim към Страсбургския Университет и втори под ръководството на специалиста, въвел IMSI метода в практиката - д-р Ги Касуто в Laboratoire de Biologie Medicale Drouot, Париж, Франция. Успешно е преминала практически курсове на обучение по клинична ембриология, преимплантационна генетична диагностика и скрининг, организирани в UCL, Великобритания, както и курсове по микроманипулации и биопсия на репродуктивни клетки в Център по Ембрионална Медицина в Мадрид, Испания. Обучавана е още на микроскопска ембриоскопия, витрификация и матурация под личното ръководство на Prof. Markus Montag в Лабораторията по репродуктивна биология, Heidelberg University Hospital.
През 2012 г. придобива свидетелствo за професионална квалификация по специалност „Икономика и мениджмънт”, което ѝ помага да ръководи наколко години успешен екип от биолози и ембриолози. Две години е ментор по проект „Студентски практики” към Министерство на образованието и науката - оперативна програма наука и образование за интeлигентен растеж". Тя е научен консултант на магистърска теза “Успеваемост на метода IMSI при различни стойности на показателя морфология на сперматозоидите” и научен ръководител на магистърска теза „Сравнително изслеване на in vitro успеваемостта при човешки ембриони, култивирани в различни хранителни среди”, успешно защитени в Биологически факултет, СУ „Св. Климент Охридски”, гр. София. От 2017 г. е хоноруван преподавател по Принципи на асистираната репродукция, магистърска програма „Репродуктивна биология“ към катедра „Биология на развитието“, Биологически факултет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, гр. Пловдив. Светла Джунева има редица участия в симпозиуми, конференции и обучения на национално и международно ниво и е член на Европейското общество по човешка репродукция и ембриология (ESHRE).
От март 2018 г. е част от екипа на Центъра за асистирана репродукция Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда, София.
Елена Хаджийска, акушерка Елена Хаджийска завършва Медицински колеж към Медицински университет-София през 2003 г. специалност „Акушерка“. След завършването си до 2006 г. работи в Гинекологично отделение на II-МБАЛ-София. От 2006 г. до 2016 г. е част от екипа на д-р П. Табакова и д-р Г. Николов в МЦ РепроБиоМед ООД, където намира своето призвание в областта на репродуктивната медицина. През 2016 г. до 2018 г. работи в АГ отделение с дейност по асистирана репродукция на МБАЛ Вита ЕООД, София. От април 2018 г. е част от екипа на Центъра за асистирана репродукция Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда, София.
Запиши час за консултация >

Отделението

Център за асистирана репр…

Консултация с нашите спец…

Репродуктивни проблеми

Диагностични методи при б…

Възможности за лечение

Методи за асистирана репр…

Обработка и подбор на спе…

Други процедури

Замразяване на генетичен …

Донорство на генетичен ма…

Видео

Екип

Новини

За нас в медиите

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".