Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Възможности за лечение

Ключът към разрешаването на даден случай е правилно поставената диагноза. Когато знаем с какво се борим, нещата се случват по-лесно. В никакъв случай инвитро процедурата не е първият метод на избор и фактът, че сте пациенти на Център за асистирана репродукция не означава, че инвитро процедурата е единственото решение на проблема.

Какви методи се прилагат:

  • Фоликулометрия и контролиран коитус. Фоликулометрията е метод, при който с помощта на ултразвук се проследява растежът на фоликулите и се определя с точност моментът на овулация. По този начин може да се определят подходящите дни за забременяване и да се синхронизират половите контакти.

В този случай необходимо условие са наличие на овулация, проходими маточни тръби и спермограма с нормални показатели.

Тази опция се предлага при двойки, които не водят редовен полов живот или правят опити за забременяване едва от няколко месеца. Проследява се нарастването на фоликула при спонтанен цикъл. Може да се назначи или не медикамент за стимулиране на овулацията, след което се определя времето за осъществяване на полов контакт.

  • Друг вариант е контролиран коитус след стимулация на яйчниците с таблетки или инжекции (гонадотропини). Влиза в съображение при пациентки с липсваща овулация или нарушена такава – LUF синдром, PCOS пациентки. При достигане определен размер на фоликулите, отново се назначава медикамент за подпомагане на овулацията и се определя времето за полов акт.
  • Индукция на овулацията. Изразява се в изкуствено предизвикан растеж на фоликули. Използват се хормонални препарати и се цели контролиране на цикъла и едновременното узряване на няколко яйцеклетки. Индукция на овулацията е част от процедури като контролиран коитус, интраутеринна инсеминация, инвитро процедура.
  • Асистирана репродукция
Запиши час за консултация >

Отделението

Център за асистирана репр…

Консултация с нашите спец…

Репродуктивни проблеми

Диагностични методи при б…

Възможности за лечение

Методи за асистирана репр…

Обработка и подбор на спе…

Други процедури

Замразяване на генетичен …

Донорство на генетичен ма…

Видео

Екип

Новини

За нас в медиите

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".