Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Николай Вълчев: "Разширените вени не са козметичен проблем. Без лечение прогресират и могат да доведат до трайна инвалидност"*

26 февруари 2019

Всеки пациент, който почувства умора в краката, има видимо разширени вени, отоци по краката, мравучкане - трябва да потърси консултация със специалист, разказа д-р Николай Вълчев от Клиниката по Съдова Хирургия в Acibadem City Clinic Болница Токуда в предаването Пулс по Канал 3.
В основата на правилното лечение на разширените вени е адекватно направеният преглед с ехограф и комплексна цветно кодирана доплер сонография, подчерта д-р Вълчев. От интервюто ще разберете още защо не бива да подценяваме проблема, в кои случаи за предпочитане е консервативното и в кои оперативното лечение, кой пол е по-предразположен към разширени вени, както и полезни практични съвети за профилактика.

 

*Източник: Пулс, Канал 3

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.