Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

За първи път в България се извършиха три асистирани от робот гръдни операции

31 юли 2019

За първи път в България се извършиха три асистирани от робот гръдни операции. Това се случи в "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда". Роботът пък се казва "Да Винчи".

Доц. Минчев и екипът гръдни хирурзи, с който работи, са единствените, които извършват подобни манипулации не само в България, но в и региона. 

"Роботът "Да Винчи" представлява един манипулатор, който се управлява от човешка ръка. Той не може сам да извършва операции и дава един перфектен 3D образ на оператора. Все едно операторът е влязъл съвсем съвсем близо до обекта, по който работи", обяснява доц. Цветан Минчев.

Болница "Токуда" пък е единствената в страната, в която се извършват "Да Винчи" операции в 4 хирургически области – урология, гинекология, коремна и гръдна хирургия.

* Източник: BGonAIR, Новини

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.