Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Информация за пациенти при провеждане на ЯМР/КТ с анестезия

За провеждането на образно изследване ЯМР/ КТ под анестезия е необходимо да се изпълнят следните процедури.

В деня преди изследването:

  1. Задължително трябва да се направи консултация с анестезиолог в „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“ (кабинетът се намира на ет. 1, до регистратурата на Спешно отделение). Ако пациентът е дете, за преданестезиологичната консултацията е необходимо да има преглед от педиатър и амбулаторен лист. Възможно е анестезиологът да Ви назначи допълнителни консултации или кръвни изследвания, които да уточнят здравословното Ви състояние (или това на детето Ви) с оглед провеждане на анестезия.

  1. За провеждане на изследването е необходимо да изпълните подготовката, която Ви е назначил анестезиологът – прием на лекарства, вода и храна.

В деня на изследването:

  1. Задължително носете направлението/индикацията за провеждане на изследването, цялата медицинска документация на пациента, както и налични предходни образни изследвания.

  1. В 7:30 ч е необходимо да бъдете на регистратура Образна диагностика (ет.1), за да  попълните информирано съгласие и документи, свързани с провеждането на съответното образно изследване. 

  1. Персоналът на Клиниката ще Ви насочи за премедикация в Звено за лечение на болката (ет. 2).

След приключване на изследването:

  1. След  приключване на изследването ще бъдете придружени отново до Звено за лечение на болката (ет. 2), където ще пролежите около 2 часа под контрол на анестезиолога, докато напълно излезете от анестезията.

  1. В случай на дискомфорт или други симптоми, които Ви притесняват, възникнали след напускане на болницата, се обърнете към Спешно отделение при „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“ тел. 02/403 41 12.

  1. Резултатът от изследването ще бъде готов на следващия ден след 10 ч.

При въпроси и нужда от съдействие можете да се обадите на регистратура Образна диагностика на тел 02/403 49 20 и 02/403 41 82. 

 Изтеглете тази информация и я разпечатайте от ТУК >

 

Отделението

Образна диагностика

Екип

Неврорентгенология

Торакална рентгенология

Кардиорентгенология

Гастроинтестинална рентге…

Мамодиагностика

Център за белодробни фибр…

ЯМР/КТ с анестезия

Курсове и обучения

Изследователски проекти

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.