Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Дни на отворените врати

Младите семейства могат заедно да посещават Деня на отворените врати. В рамките на Отворените врати ще получите ценна информация от лекарите - акушер-гинеколози и неонатолози - за раждането и грижите за бебето в Болница Токуда, нашите предимства и уникални услуги. Провежда се и разглеждане на отделенията по Акушерство и Неонатология.

Всеки втори и четвърти понеделник от месеца.

Начало: 12.30 часа

Място: Аула, ет. 9, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда 

Предварително записване: 02/403 4000

Разгледайте програмата тук.


Разгледайте тук нашата брошура "Майчино и детско здраве", която обхваща комплексните медицински грижи, които Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда предоставя за майките и техните деца.

Неонатология

В отделението по Неонатология се провежда най-съвременна профилактика, диагностика лечение на новородени деца.

 качествена първична реанимация на здрави и високорискови новородени
апаратна вентилация
 прилагане на сърфактант при тежка дихателна недостатъчност
 проследяване на развитието на централната нервна система
 късно проследяване и лечение на преждевременно родени деца с модерни методи за диагностика - ЯМР, компютърна томография, аргонова лазер терапия
 разработена е уникална за страната скринингова програма за бебета, вкл. програма за ранна диагностика на вродена глухота при всички новородени деца
 провеждане на специализирана консултация на здрави новородени до 1г.възраст
 програма за обучение на бъдещи майки "Грижа за бебето"
 прием на новородени без отделяне от майката

Отделението е в тясна връзка с всички останали клинични звена на многопрофилната болница и може да осигурява помощ на всички нуждаещи се новородени деца 24 часа в денощието, 365 дни в годината. Отделението разполага с 20 легла, 8 от които са в сектор за интензивно наблюдение и терапия. На разположение на пациентите е и диагностичен кабинет, с който можете да се свържете на тел: 02/403  4928.

Отделението по "Неонатолия" се състои от 3 сектора: 

  • Сектор за здрави деца на децентрализиран принцип "Майка/Дете"
  • Сектор за деца с повишен риск
  • Интензивен сектор

В отделението са създадени удобства за майките, които именно в този период получават първите си знания за поддържането на хигиената на бебето и за техниката на кърмене. Ето защо са обособени "Стая за кърмене" и "Стая за къпане на бебето".

Първите ваксини на Вашето дете се правят тук.

В отделението се работи по програми за обучение на родители "Грижа за бебето". Приемът на новородени е подчинен на принципа за неотделяне на майката от детето й. Извършва се специализирана консултация на здрави новородени до 1 г. възраст.

Контакти: 
Централа: 02/403 4000
Локална регистратура: 02/403 4928
Интензивен сектор: 02/403 4571

Семейна стая за интензивни неонатологични грижи

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с модерна и комфортна Семейна стая за индивидуално лечение и грижи за недоносени и рискови новородени. Апартаментът разполага с кувьоз, монитор за наблюдаване на жизненоважни показатели на бебето, последно поколение монитори за следене на детски тонове, легло за родилка и близък на родилката, маса за повиване, детско легло, индивидуален санитарен възел, климатик, интернет. В семейната стая е възможно 24-часово пребиваване на съпруг или друг близък на родилката преди и след раждането. Висококвалифицираните и опитни специалисти от отделението провеждат индивидуално обучение на младите родители как да се грижат за недоносеното дете, което изисква повече и по-добри грижи. 

Недоносените и рисковите новородени деца се нуждаят от защитената среда на кувьоза, осигуряващ постоянна температура и при необходимост дозирано кислородолечение, въздух с по-голяма влажност, но дори и там усещат присъствието на родителите си. "Затова създадохме Семейната стая, като предлагаме и допълнителни удобства, например, приглушено осветление, музикотерапия по избор на майката и редица други щадящи и подобряващи комфорта неонатологични методи", разазва Началникът на отделението д-р Радка Масларска.

За повече информация: 02/403 4571

Важно!

Само в Болница Токуда е разработена цялостна програма за скрининг на новородените деца. 

Тя включва:

  • Ултразвуково изследване на тазобедрените стави за отхвърляне на вродена или предизвикана дисплазия на тазобедрената става при новородените
  • Трансфонтанелна и абдоминална ехография
  • Скрининг на вродената глухота и нарушения в слуха чрез ултразвуково изследване

 

Уют и комфорт за майките и бебетата в обновените отделения по Неонатология и Акушерство

Отделението

Неонатология

Видео | Кърмене: Отговори…

Обучение на родители

Семейна стая

Кинезитерапия за бебета

Имунопрофилактика

Детски консултации

Първи грижи за бебето

Скрининг на новородените

Изследвания и ваксини

Подкрепа на кърменето

Интензивно лечение

Анатомични легла

Видео

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.