Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с висококвалифицирани и ангажирани неонатолози, модерна база и апаратура и качествени консумативи, което позволява въвеждането на най-модерните профилактични, диагностични и терапевтични методи, напр. аргонова лазертерапия при ретинопатия на недоносеността.

Д-р Радка Масларска, началник на Отделение по Неонатология Д-р Масларска е завършила медицина през 1986 г. Има специалности по "Педиатрия" от 1992 г. и "Неонатология" от 2001 г. През 2006 г. завършва "Здравен мениджмънт". Преминала е курсове по трансфонтанелна и абдоминална ехография.
Има повече от 20 години стаж като неонатолог, натрупан в клиниките по "Неонатология" на Университетска болница Плевен и Университетската детска болница в София. В Болница Токуда е от откриването й, където създава едно от най-добрите неонатологични отделения в България и внедрява най-съвременни световни практики за лечение и грижа за най-малките пациенти. През последната година въвежда иновативни и щадящи методики за лечение и грижа на високорисковите и недоносените деца без отделяне от родителите.
Научният интерес на д-р Масларска е в сферата на интензивната терапия, кардиопулмоналната адаптация и късното проследяване на рискови и високорискови новородени деца. Има редица публикации и участия у нас и в чужбина в неонатологични форуми.
Участвала е в програмата за обмен на опит в болниците на "Токушукай" в Япония.
Д-р Радка Масларска е сред лекторите на кампанията "Училище за родители" на сп. 9 месеца.
Д-р Мария Калайджиева, неонатолог, педиатър Завършила е през 1984 г. Следващите две години е работила по разпределение в Елхово и Средногорие. Има две специалности – "Педиатрия" и "Неонатология". Преминала е курсове по трансфонтанелна и абдоминална ехография.
От 1986 г. е неонатолог в СБАЛАГ „Майчин дом”, където е преминала през всички квалификационни степени - асистент, старши асистент и главен асистент. От април 2007 г. е част от екипа на д-р Масларска в Болница Токуда. Участвала е в множество научни събития и има редица публикации в българския и международния медицински печат.
Д-р Слава Денева, неонатолог, педиатър Завършила е медицина през 1986 г. Има две специалности - "Педиатрия", която придобива през 1994г. и "Неонатология" завършена през 2007г. Има и специалност по "Здравен мениджмънт" от 2004г. Натрупала е повече от 24 години трудов стаж като неонатолог. От 1987г. е работила в отделенията по Неонатология на МБАЛ - Враца, МБАЛ "Света Ана" - София, САГБАЛ "Шейново". От м. декември 2007г. е част от Неонатологичния екип на МБАЛ "Токуда Болница София". Преминала е обучение по трансфонтанелна и коремна ехография у нас и в Лондон, Великобритания. Има ежегодни участия в неонатологични и педиатрични форуми провеждани в България и чужбина. Перфектно владее френски език.
Д-р Вяра Константинова, неонатолог, педиатър Завършила медицина през 1994 г. От 1995г. до 2001 г. е клиничен ординатор към „Специализирана болница за активно лечение по детски болести” /СБАЛД-ЕАД/- гр. София. През 2001 г. придобива специалност по „Педиатрия”. От края на 2001 г. до 2008 г. работи като неонатолог в Специализираната болница за активно лечение на детски болести. Има специалност по „Неонатология” от 2006 г. Преминала е курсове по трансфонтанелна ехография- в Лондон, Великобритания и абдоминална ехография. От септември 2008 г. е част от екипа на д-р Масларска в Болница Токуда. Има участия в множество научни форуми - Първи национален конгрес по неонатология, конференции по неонатология и др. Участвала е с редица публикации в специализирания печат.
Д-р Светла Контилска-Гецова, неонатолог, педиатър Д-р Контилска е завършила медицина в Медицински университет, София през 2000 г. Работила е 4 години като педиатър-неонатолог в МБАЛ Враца и още 5 години в САГБАЛ "Шейново". Има придобита специалност Педиатрия и всички квалификационни курсове по неонатология и интензивна педиатрия. От 1 юли 2009 г. е част от неонатологичния екип на Болница Токуда. Преминала е курсове за ултразвуково изследване на централна нервна система в Империал Колидж, Лондон. Участва ежегодно в неонатологични и педиатрични форуми в страната и чужбина.
Д-р Евгения Сорокина-Игова, неонатолог Завършила е Медицински университет - София през 2010г. От 2011г. е част от екипа на Болница Токуда, от 2012 г. специализира Неонатология, а от 2016 г. придобива специалност неонатолог. Преминала е квалификационни курсове по Перинатална медицина (Париж), Трансфонтанелна ехография (Imperial College of London) и Интензивно лечение. Участвала е в редица конгреси и форуми в областта на неонатологията. Владее руски, испански и английски език.
Д-р Василена Александрова, неонатолог Завършила е медицина в Медицински университет - София през 2010г. От 2011г. специализира Неонатология и е част от екипа на МБАЛ "Токуда Болница София". Преминала е обучение в болниците на Токушукай в Япония и квалификационни курсове по Перинатална медицина (Париж), Трансфонтанелна ехография (Imperial College of London) и Реанимация и интензивно лечение. Владее английски език.
Д-р Антония Хаджипантелеева, неонатолог
Д-р Ирина Илиева, лекар-специализант по Неонатология Д-р Илиева е завършила медицина в Медицински университет - София през 2015 г. Преминала е обучение в отделение по Неонатология, с придобита квалификация „Кардио-пулмонална ресусцитация на новородено“. От януари 2016 г. специализира Неонатология и е част от екипа на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Участвала е в редица конгреси и форуми в областта на неонатологията. Владее английски език.
Д-р Жени Иванова, лекар-специализант по Неонатология Д-р Иванова е завършила медицина в Медицински университет - София през 2014 г. Преминала е обучение в отделение по Неонатология на УМБАЛ – Плевен и СБАЛАГ „Майчин дом“ с придобита квалификация „Кардио-пулмонална ресусцитация на новородено“. От март 2015 г. до март 2016 г. е работила в УМБАЛ „Света Анна“, София като лекар в Неонатологично отделение. От март 2016 г. специализира Неонатология и е част от екипа на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Преминала е квалификационни курсове в областта на неонатология. Владее английски и немски езици.
Д-р Елена Керинова, лекар-специализант по Неонатология Д-р Eлена Керинова завършва медицина през 2016 г. в Медицински факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски“. От ноември 2016 г. до настоящия момент е зачислена като редовен специализант в клиниката по Неонатология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Има участия в национални и международни конгреси. Владее английски език.
Д-р Ваня Иванова, лекар-специализант по Неонатология Д-р Ваня Иванова завършва медицина през 2016 г. в Медицински университет - Пловдив. От ноември 2016 г. е редовен специализант в отделението по Неонатология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Има участия в европейски стажантски програми, национални и международни конгреси. Владее английски и немски език.
Ст.м.с. Елена Борисова Завършила е МК към МУ-София през 1997 година. През 2005 г. придобива степен бакалавър – „Управление на здравните грижи” във ФОЗ към МУ-София, с придобита квалификация „Ръководител на здравните грижи и преподавател в медицински колеж.” В следдипломното си обучение има 10 сертификата, част от които са свързани с качеството на здравните грижи, управление на персонала, промоция на здравето.
Има и магистърска степен по "Мениджмънт на социално-педагогическите дейности" от СУ „Св.Климент Охридски”. Преди постъпването си в Болница Токуда е работила в Клиниката по Неонатология на Специализирана болница за активно лечение на детските болести. Ст.м.с. Борисова активно участва в кампанията "Училище за родители" на сп. "9 месеца". Преминала е обмен на опит в болниците на "Токушукай" в Япония.

Отделението

Неонатология

Видео | Кърмене: Отговори…

Обучение на родители

Семейна стая

Кинезитерапия за бебета

Имунопрофилактика

Детски консултации

Първи грижи за бебето

Скрининг на новородените

Изследвания и ваксини

Подкрепа на кърменето

Интензивно лечение

Анатомични легла

Видео

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.