Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с висококвалифицирани и ангажирани неонатолози, модерна база и апаратура и качествени консумативи, което позволява въвеждането на най-модерните профилактични, диагностични и терапевтични методи, напр. аргонова лазертерапия при ретинопатия на недоносеността.

Д-р Радка Масларска, началник на Отделение по Неонатология Д-р Масларска е завършила медицина през 1986 г. Има специалности по "Педиатрия" от 1992 г. и "Неонатология" от 2001 г. През 2006 г. завършва "Здравен мениджмънт". Преминала е курсове по трансфонтанелна и абдоминална ехография.
Има повече от 20 години стаж като неонатолог, натрупан в клиниките по "Неонатология" на Университетска болница Плевен и Университетската детска болница в София. В Болница Токуда е от откриването й, където създава едно от най-добрите неонатологични отделения в България и внедрява най-съвременни световни практики за лечение и грижа за най-малките пациенти. През последната година въвежда иновативни и щадящи методики за лечение и грижа на високорисковите и недоносените деца без отделяне от родителите.
Научният интерес на д-р Масларска е в сферата на интензивната терапия, кардиопулмоналната адаптация и късното проследяване на рискови и високорискови новородени деца. Има редица публикации и участия у нас и в чужбина в неонатологични форуми.
Участвала е в програмата за обмен на опит в болниците на "Токушукай" в Япония.
Д-р Радка Масларска е сред лекторите на кампанията "Училище за родители" на сп. 9 месеца.
Д-р Мария Калайджиева, неонатолог, педиатър Завършила е през 1984 г. Следващите две години е работила по разпределение в Елхово и Средногорие. Има две специалности – "Педиатрия" и "Неонатология". Преминала е курсове по трансфонтанелна и абдоминална ехография.
От 1986 г. е неонатолог в СБАЛАГ „Майчин дом”, където е преминала през всички квалификационни степени - асистент, старши асистент и главен асистент. От април 2007 г. е част от екипа на д-р Масларска в Болница Токуда. Участвала е в множество научни събития и има редица публикации в българския и международния медицински печат.
Д-р Слава Денева, неонатолог, педиатър Завършила е медицина през 1986 г. Има две специалности - "Педиатрия", която придобива през 1994г. и "Неонатология" завършена през 2007г. Има и специалност по "Здравен мениджмънт" от 2004г. Натрупала е повече от 24 години трудов стаж като неонатолог. От 1987г. е работила в отделенията по Неонатология на МБАЛ - Враца, МБАЛ "Света Ана" - София, САГБАЛ "Шейново". От м. декември 2007г. е част от Неонатологичния екип на МБАЛ "Токуда Болница София". Преминала е обучение по трансфонтанелна и коремна ехография у нас и в Лондон, Великобритания. Има ежегодни участия в неонатологични и педиатрични форуми провеждани в България и чужбина. Перфектно владее френски език.
Д-р Вяра Константинова, неонатолог, педиатър Завършила медицина през 1994 г. От 1995г. до 2001 г. е клиничен ординатор към „Специализирана болница за активно лечение по детски болести” /СБАЛД-ЕАД/- гр. София. През 2001 г. придобива специалност по „Педиатрия”. От края на 2001 г. до 2008 г. работи като неонатолог в Специализираната болница за активно лечение на детски болести. Има специалност по „Неонатология” от 2006 г. Преминала е курсове по трансфонтанелна ехография- в Лондон, Великобритания и абдоминална ехография. От септември 2008 г. е част от екипа на д-р Масларска в Болница Токуда. Има участия в множество научни форуми - Първи национален конгрес по неонатология, конференции по неонатология и др. Участвала е с редица публикации в специализирания печат.
Д-р Светла Контилска-Гецова, неонатолог, педиатър Д-р Контилска е завършила медицина в Медицински университет, София през 2000 г. Работила е 4 години като педиатър-неонатолог в МБАЛ Враца и още 5 години в САГБАЛ "Шейново". Има придобита специалност Педиатрия и всички квалификационни курсове по неонатология и интензивна педиатрия. От 1 юли 2009 г. е част от неонатологичния екип на Болница Токуда. Преминала е курсове за ултразвуково изследване на централна нервна система в Империал Колидж, Лондон. Участва ежегодно в неонатологични и педиатрични форуми в страната и чужбина.
Д-р Евгения Сорокина-Игова, неонатолог Завършила е Медицински университет - София през 2010г. От 2011г. е част от екипа на Болница Токуда, а от 2012г. специализира Неонатология. Преминала е квалификационни курсове по Перинатална медицина (Париж), Трансфонтанелна ехография (Imperial College of London) и Интензивно лечение. Участвала е в редица конгреси и форуми в областта на неонатологията. Владее руски, испански и английски език.
Д-р Василена Александрова, неонатолог Завършила е медицина в Медицински университет - София през 2010г. От 2011г. специализира Неонатология и е част от екипа на МБАЛ "Токуда Болница София". Преминала е обучение в болниците на Токушукай в Япония и квалификационни курсове по Перинатална медицина (Париж), Трансфонтанелна ехография (Imperial College of London) и Реанимация и интензивно лечение. Владее английски език.
Д-р Антония Хаджипантелеева, неонатолог
Д-р Ирина Илиева, лекар-специализант по Неонатология Д-р Илиева е завършила медицина в Медицински университет - София през 2015 г. Преминала е обучение в отделение по Неонатология, с придобита квалификация „Кардио-пулмонална ресусцитация на новородено“. От януари 2016 г. специализира Неонатология и е част от екипа на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Участвала е в редица конгреси и форуми в областта на неонатологията. Владее английски език.
Д-р Жени Иванова, лекар-специализант по Неонатология Д-р Иванова е завършила медицина в Медицински университет - София през 2014 г. Преминала е обучение в отделение по Неонатология на УМБАЛ – Плевен и СБАЛАГ „Майчин дом“ с придобита квалификация „Кардио-пулмонална ресусцитация на новородено“. От март 2015 г. до март 2016 г. е работила в УМБАЛ „Света Анна“, София като лекар в Неонатологично отделение. От март 2016 г. специализира Неонатология и е част от екипа на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Преминала е квалификационни курсове в областта на неонатология. Владее английски и немски езици.
Д-р Елена Керинова, лекар-специализант по Неонатология Д-р Eлена Керинова завършва медицина през 2016 г. в Медицински факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски“. От ноември 2016 г. до настоящия момент е зачислена като редовен специализант в клиниката по Неонатология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Има участия в национални и международни конгреси. Владее английски език.
Д-р Ваня Иванова, лекар-специализант по Неонатология Д-р Ваня Иванова завършва медицина през 2016 г. в Медицински университет - Пловдив. От ноември 2016 г. е редовен специализант в отделението по Неонатология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Има участия в европейски стажантски програми, национални и международни конгреси. Владее английски и немски език.
Ст.м.с. Елена Борисова Завършила е МК към МУ-София през 1997 година. През 2005 г. придобива степен бакалавър – „Управление на здравните грижи” във ФОЗ към МУ-София, с придобита квалификация „Ръководител на здравните грижи и преподавател в медицински колеж.” В следдипломното си обучение има 10 сертификата, част от които са свързани с качеството на здравните грижи, управление на персонала, промоция на здравето.
Има и магистърска степен по "Мениджмънт на социално-педагогическите дейности" от СУ „Св.Климент Охридски”. Преди постъпването си в Болница Токуда е работила в Клиниката по Неонатология на Специализирана болница за активно лечение на детските болести. Ст.м.с. Борисова активно участва в кампанията "Училище за родители" на сп. "9 месеца". Преминала е обмен на опит в болниците на "Токушукай" в Япония.

Отделението

Неонатология

Обучение на родители

Семейна стая

Кинезитерапия за бебета

Имунопрофилактика

Детски консултации

Първи грижи за бебето

Скрининг на новородените

Изследвания и ваксини

Подкрепа на кърменето

Интензивно лечение

Анатомични легла

Видео

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".