Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Важно

Ние разполагаме с възможност за незабавно и съвременно лечение на пациенти с исхемичен мозъчен инсулт - 24 часа в денонощието, 365 дни в годината!

Тел.: 02/ 403 4911

Неврология

Клиниката по Неврология е носител на международна Диамантена награда от европейската инициатива Angels в огранизацията и лечението на исхемичен мозъчен инсулт в острата му фаза. Ръководеният от проф. Иван Стайков екип успява да приложи златния стандарт – тромболитично лечение за „стопяване“ на тромбите, причинили инсулта, при над 25% от пациентите. Изключителен успех в организацията на лечението е постижението от средно 39 минути време от приемането на пациента в болницата до започване на лечението за възстановяване на проходимостта на засегнатите мозъчни съдове.

Angels е Европейска здравна инициатива, подкрепена от Европейската организация по инсулти (European Stroke Organisation - ESO), чиято цел е да подобри грижата за пациентите с инсулт. Мисията на проекта е да се повиши броя на болниците, подготвени за лечение на пациенти с остър исхемичен инсулт, и да се оптимизира качеството на лечението във вече съществуващите центрове за инсулт. Наградите на ESO-Angels имат за цел да покажат признание на екипите, посветени на подобряване качеството на лечение на инсултите, създавайки култура за непрекъснато проследяване на ключови параметри при лечението на мозъчните инсулти.

 

В Клиниката по Неврология се извършва диагностика и лечение на всички заболявания на централната и периферната нервна система. 

  • Принцип на работа – 24/7/365. Хоспитализацията на пациентите се осъществява по клинични пътеки, по линията на доброволното допълнително здравно осигуряване, както и по платени пакети. Пациентите с нарушения на съня също могат да разчитат 24 часа в денонощието на диагностика и лечение от специалистите по медицина на съня.
  • Развитие в пълен обем на най-съвременните методи за диагностика, лечение и профилактика на заболяванията на централната и периферна нервна система, невропсихологични консултации, речева и двигателна рехабилитация
  • Развитие на интервенцонална неврология - най-съвременното направление в областта на съдовата неврология, осъществяваща модерна инвазивна диагностика, терапия, и профилактика на мозъчния инсулт. Развива се благодарение на уникалното съчетание на работата на невролози, интервенционални кардиолози, съдови хирурзи, неврохирурзи, специалисти по образна диагностика 
  • 30 легла, оборудвани с кислородна и аспирационна (вакуумна) инсталация, подвижни, с променяща се конфигурация в зависимост от състоянието на пациента със следното разпределение:
    • Stroke unit (интензивен съдов сектор) - модерна организационна единица за диагностика и лечение на мозъчни инсулти, снабдена с 10 легла, част от които оборудвани с антидекубитални дюшеци. Разположен в две стаи с по 4 легла и 2 единични /ВИП/ стаи с възможности за 24-часово мониториране на жизнените показатели
    • Лаборатория "Нарушения на съня" с 2 легла за диагностика и лечение на нарушенията на съня - обструктивна и централна сънна апнея в две последователни нощи – полиграфия и титриране със СРАР, както и нарушения на цикличността на съня и бодърстването, хиперсомнии и нарколепсии.
    • 18 легла, разположени в 2 ЛУКС стаи, снабдени с мека мебел и кухненско оборудване, 4 единични ВИП стаи и 3 стаи с по 4 легла
Контакти

Телефон за записване на консултации и контролни прегледи на пациенти: 02/ 403 4000 и 02/403 4911
Телефон за контакти с отделението: 02/ 403 44 02
Телефон за контакти с лабораторията за Медицина на съня: 02/403 4412
Старша сестра: 02/ 403 44 52

 

Отделението

Неврология

ВИДЕО | Тайните на съня: …

Преглед при невролог

Специализирана диагностик…

Специализирани комисии за…

Стационарно лечение

Интензивен сектор Stroke …

Интервенционална невролог…

Медицина на съня

Медицина на съня - статия

Отоневрология

Невропсихология

Епилепсия - диагноза и ле…

Видео

Научно-изследователски пр…

Екип

Медицина на съня

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.