Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Важно

Ние разполагаме с възможност за незабавно и съвременно лечение на пациенти с исхемичен мозъчен инсулт - 24 часа в денонощието, 365 дни в годината!

Тел.: 02/ 403 4911

Неврология

Клиниката по Неврология е носител на международна Диамантена награда от европейската инициатива Angels в огранизацията и лечението на исхемичен мозъчен инсулт в острата му фаза. Ръководеният от проф. Иван Стайков екип успява да приложи златния стандарт – тромболитично лечение за „стопяване“ на тромбите, причинили инсулта, при над 25% от пациентите. Изключителен успех в организацията на лечението е постижението от средно 39 минути време от приемането на пациента в болницата до започване на лечението за възстановяване на проходимостта на засегнатите мозъчни съдове.

Angels е Европейска здравна инициатива, подкрепена от Европейската организация по инсулти (European Stroke Organisation - ESO), чиято цел е да подобри грижата за пациентите с инсулт. Мисията на проекта е да се повиши броя на болниците, подготвени за лечение на пациенти с остър исхемичен инсулт, и да се оптимизира качеството на лечението във вече съществуващите центрове за инсулт. Наградите на ESO-Angels имат за цел да покажат признание на екипите, посветени на подобряване качеството на лечение на инсултите, създавайки култура за непрекъснато проследяване на ключови параметри при лечението на мозъчните инсулти.

 

В Клиниката по Неврология се извършва диагностика и лечение на всички заболявания на централната и периферната нервна система. 

  • Принцип на работа – 24/7/365. Хоспитализацията на пациентите се осъществява по клинични пътеки, по линията на доброволното допълнително здравно осигуряване, както и по платени пакети. Пациентите с нарушения на съня също могат да разчитат 24 часа в денонощието на диагностика и лечение от специалистите по медицина на съня.
  • Развитие в пълен обем на най-съвременните методи за диагностика, лечение и профилактика на заболяванията на централната и периферна нервна система, невропсихологични консултации, речева и двигателна рехабилитация
  • Развитие на интервенцонална неврология - най-съвременното направление в областта на съдовата неврология, осъществяваща модерна инвазивна диагностика, терапия, и профилактика на мозъчния инсулт. Развива се благодарение на уникалното съчетание на работата на невролози, интервенционални кардиолози, съдови хирурзи, неврохирурзи, специалисти по образна диагностика 
  • 30 легла, оборудвани с кислородна и аспирационна (вакуумна) инсталация, подвижни, с променяща се конфигурация в зависимост от състоянието на пациента със следното разпределение:
    • Stroke unit (интензивен съдов сектор) - модерна организационна единица за диагностика и лечение на мозъчни инсулти, снабдена с 10 легла, част от които оборудвани с антидекубитални дюшеци. Разположен в две стаи с по 4 легла и 2 единични /ВИП/ стаи с възможности за 24-часово мониториране на жизнените показатели
    • Лаборатория "Нарушения на съня" с 2 легла за диагностика и лечение на нарушенията на съня - обструктивна и централна сънна апнея в две последователни нощи – полиграфия и титриране със СРАР, както и нарушения на цикличността на съня и бодърстването, хиперсомнии и нарколепсии.
    • 18 легла, разположени в 2 ЛУКС стаи, снабдени с мека мебел и кухненско оборудване, 4 единични ВИП стаи и 3 стаи с по 4 легла
Контакти

Телефон за записване на консултации и контролни прегледи на пациенти: 02/ 403 4000 и 02/403 4911
Телефон за контакти с отделението: 02/ 403 44 02
Телефон за контакти с лабораторията за Медицина на съня: 02/403 4412
Старша сестра: 02/ 403 44 52

 

Отделението

Неврология

Преглед при невролог

Специализирана диагностик…

Специализирани комисии за…

Стационарно лечение

Интензивен сектор Stroke …

Интервенционална невролог…

Медицина на съня

Медицина на съня - статия

Отоневрология

Невропсихология

Епилепсия - диагноза и ле…

Видео

Научно-изследователски пр…

Екип

Медицина на съня

Страдате ли от нарушения на съня? Тествайте се.

Скала на Епуърт Станфордска Скала

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".