Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Важно

Ние разполагаме с възможност за незабавно и съвременно лечение на пациенти с исхемичен мозъчен инсулт - 24 часа в денонощието, 365 дни в годината!

Тел.: 02/ 403 4911

Интензивен сектор Stroke unit

Клиниката по Неврология към Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е структурата с голям опит в най-съвременното, щадящо и най-ефективно лечение на исхемичния мозъчен инсулт - венозната тромболиза.

От съществено значение за провеждането и модерно лечение е бързината на пристигане на пациента и поставяне на диагноза. Благодарение на мултидисциплинарните денонощи екипи и вътрешната организация в болницата се пести време при спешните пациенти с показатели, отговарящи на европейските норми.

Клиниката по Неврология към Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда приема спешни пациенти с остри мозъчни инсулти по следните клинични патеки:

КП №1 - Исхемичен мозъчен инсулт без тромболиза

КП №2 - Исхемичен мозъчен инсулт с тромболиза

КП №3 - Паренхимен мозъчен кръвоизлив

КП №4 - Субарахноиден кръвоизлив

Най-съвременната организационна единица за лечение на мозъчни инсулти

Модерна организационна единица за диагностика и лечение на мозъчни инсулти, снабдена с 10 легла, част от които оборудвани с антидекубитални дюшеци. Разположен в две стаи с по 4 легла и 2 единични /ВИП/ стаи с възможности за 24-часов мониториране на жизнените показатели на пациентите.

Мозъчният инсулт е едно от най-честите социално значими заболявания със значителна смъртност и инвалидизация. България е сред страните с най-висока честота на мозъчен инсулт.

Мозъчния инсулт е спешно състояние подобно на сърдечния инфаркт. Единственото специфично съвременно лечение на исхемичния мозъчен инсулт при липса на контраиндикации е интравенозна, а в някои случаи и интраартериална тромболиза (премахване на кръвния съсирек, запушил мозъчната артерия), проведена в първите четири часа и половина от началото на инсулта. Това лечение се провежда в сектора за лечение на мозъчни инсулти съвместно с специалистите по инвазивна кардиология и образна диагностика, физиотерапия.

Обобщение на 23 проучвания установява, че Stroke unit повишава преживяемостта и намалява инвалидизацията, без да има системно увеличаване на престоя на пациентите в болница. В световен мащаб stroke unit е приет за лечение на мозъчните инсулти, като се разработват мрежи, покриващи населението.

Телефон за записване на пациенти: 02/ 403 4000
Телефон за контакти с отделението: 02/ 403 44 02 и 02/ 403 44 52

Отделението

Неврология

Преглед при невролог

Специализирана диагностик…

Специализирани комисии за…

Стационарно лечение

Интензивен сектор Stroke …

Интервенционална невролог…

Медицина на съня

Медицина на съня - статия

Отоневрология

Невропсихология

Епилепсия - диагноза и ле…

Видео

Научно-изследователски пр…

Екип

Медицина на съня

Страдате ли от нарушения на съня? Тествайте се.

Скала на Епуърт Станфордска Скала

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".