Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Гръбначни операции

В Клиниката по неврохирургия се извършват в пълен обем невроротопедични операции на гръбначния стълб с последваща ранна рехабилитация и кинезитерапия.

В Клинката по Неврохирургия е развита съвременната концепция за Невроортопедия, която съчетава класическите микрохирургични оперативни техники със съвременните ортопедични импланти за гръбначен стълб. Идеята е освен пълна хирургическа декомпресия на нервната тъкан да се постигне и максимална стабилност, без да се губи нормалната подвижност на гръбначния стълб.

 

Операции се извършват на всички нива на гръбначния стълб:

  • Краниоспинален сегмент
  • Цервикален сегмент
  • Торакален сегмент
  • Лумбален сегмент

 

За травматични и дегенеративни дискови заболявания се използва най-модерна система за дискоково протезиране. Изкуственият диск запазва нормалните анатомични съотношения в увредената част на гръбнака и също така запазва в пълен обем неговата подвижност за разлика от класическите „кейджове”, при които гръбначният стълб се обездвижва.

При фрактури в лумбалния и торакалния отдел на гръбначния стълб се прилагат перкутанни /безкръвни/ оперативни интервенции, при които се провежда вертебропластика с най-съвременните материали от естествен произход. За разлика от цианакрилатните препарати, които са токсични и отделят висока температура при полимеризация, в нашата клиника се използват минерални органични импланти, които полимеризират при нормалната телесна температура за 4 минути, без да увреждат околните тъкани.

Отделението

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".