Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Прегледи на български деца с тежка сколиоза извършиха американски светила съвместно с българските ортопеди в Токуда

21 април 2016

Прегледи на български деца с тежка сколиоза извършиха американски светила съвместно с българските ортопеди в Токуда

Екипът на д-р Васил Яблански, началник на отделението по Ортопедия и травматология на МБАЛ „Токуда Болница София” съвместно с американския водещ специалист от Международното общество за проучване и лечение на сколиозата (Scoliosis Research Society) – д-р Стивън Марджетко и неговите американски колеги за пореден път извършиха прегледи на деца с тежка форма на сколиоза в Токуда Болница в рамките на програмата за обмяна на опит между специалистите.

Инициативата продължава вече 9 години, за които над 80 деца с тежка форма на сколиоза бяха оперирани напълно успешно в Токуда Болница. Благодарение на програмата на Международното общество за изследване на сколиозата и ежегодното гостуване на най-добрите американски специалисти по сколиоза, екипът на японската болница натрупа сериозен опит и през последните шест години оперира рутинно и самостоятелно деца с тежки гръбначни изкривявания.

          

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.