Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Над 100 лекари на семинар по повод Световния ден на ХОББ в Токуда

16 ноември 2011

Над 100 лекари на семинар по повод Световния ден на ХОББ в Токуда

На 12 декември 2011 се проведе Национален пулмологичен семинар, посветен на „Коморбидност при ХОББ: Практиката среща науката". Събитието бе организирано от Пулмологично отделениекъм Клиника по Вътрешни болести на МБАЛ "Токуда Болница София"   съвместно с Българското дружество по белодробни болести и Българското дружество по кардиоторакална рентгенология. Повод за провеждането е Световният ден на ХОББ, който се отбелязва на 16 ноември 2011 година.

Националната среща премина при силен интерес. На форума присъстваха над 100 специалисти по пулмология, кардиология, ендокринология, гръдна хирургия. Лекарите взеха активно участие в интерактивни дискусии, посветени на световните тенденции и новости в диагностиката и лечението на коморбидност при ХОББ, важността на мултидисциплинарния подход като златен стандарт в лечението на ХОББ.

Доц. Коста Костов - Председател на ръководството на Българското научно дружество по пулмология и фтизиатрия предложи на аудиторита да се инициира ежегодно организиране и провеждане на пулмологични дни, по време на които да се извършват безплатни профикатични прегледи в клиниките в цялата страна за да се обърне внимание и да се информира обществото за обхвата и социалната значимост на белодробните заболявания, както и да се обединят усилията на всички медицински специалности в полза на навременното диагностициране и ефективната терапия при коморбидни пациенти.

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".