Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Малък пациент на отделението по Неонатология в Токуда с рядко заболяване бе подготвен и транспортиран за допълнително лечение в чужбина

31 май 2017

Екипът на отделението по Неонатология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда изпрати един от своите най-обичани малки пациенти за лечение във Франция. Момченцето е с рядкото заболяване Конгенитален централен хиповентилационен синдром и се лекуваше дълго време при екипа на д-р Масларска. Вродената болест изисква постоянни грижи и лечение в интензивно отделение. За да успява да расте и да се развива самостоятелно обаче, за малкия пациент е необходимо много високоспециализирано лечение, за което една от малкото подготовени болници в света, се намира във Франция. След извършване на всички възможни квалифицирани грижи и подготовка, осъществяване на контакт и колаборация с френските колеги неонатолози, момченцето бе транспортирано със специално оборудване за допълнително лечение. Всички от екипа на Токуда, които участваха в лечението му, пожелават успех и възможности за пълноценно и радостно детство на малкия герой.      

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".