Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е домакин на Третия регионален конгрес на Националните дружества на лъчетерапевтичните лаборанти на страните от Югоизточна Европа

25 юли 2017

Научното събитие, организирано от Българската асоциация на лъчетерапевтичните лаборанти, ще се проведе от 22 до 24 септември

Третият регионален конгрес на SEETRO (South-East Europe Technology in Radiation Oncology) - сдружение на дружествата на лъчетерапевтичните лаборанти от Югоизточна Европа, ще се проведе в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда между 22 и 24 септември 2017 г. Директор на научната среща е Ивет Паянова, старши лъчетерапевтичен лаборант в отделението по Лъчелечение и радиохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Симпозиумът ще предложи богата програма от презентации и уъркшопове, които ще засегнат темите за работата на лъчетерапевтичните лаборанти и иновациите в лъчелечението и радиохирургията: образни методи и протоколи в лъчелечението, имобилизация, верификация на лъчелчението, контуриране на органите в риск, радиохирургия, лечение с кибер и гама нож, брахитерапия, нови методики като IMRT, IGRT, RapidArc и др., както и отговорности и задължения на лъчетерапевтичните лаборанти, дозиметрия и лъчезащита, комуникация с пациентите, сестринство. Лектори ще бъдат специалисти от множество европейски страни, включително председателя на Комитета на лъчетерапевтичните лаборанти към Европейската асоциация по лъчелечение (ESTRO RTT Committee) Мишел Лийч, която е почетен гост на конгреса.

Ще бъдат представени и презентации на водещите компании - производители на лъчетерапевтична апаратура Vaian и Elekta, и на компаниите за имобилизационни приспособления Orfit и Qfix.

Броят на регистрираните участници към момента е 220, като чуждестранните делегати наброяват 120 от 12 различни държави. Конгресът е отворен за лъчетерапевтични лаборанти, медицински физици, лекари-лъчетерапевти и медицински сестри, както и за всички категории медицински специалисти от Югоизточна и Централна Европа, чиято ежедневна практика е свързана с лъчелечението.

Инициативата за създаването на SEETRO възниква като резултат от програмата на ESTRO и IAEA „The Best Practice in Radiation Oncology – Train the RTT Trainers“. Държавите от Югоизточна Европа, взели участие в тази програма, се ангажират да проведат серия от обучителни курсове за лъчетерапевтични лаборанти в собствените си държави. В резултат на колаборацията между представителите на отделните държави се създава сдружение на Лъчетерапевтичните лаборанти от Югоизточна Европа. Основна цел на SEETRO е да подобри сътрудничеството между колегите от източноевропейските държави, да спомогне за обмяната на опит и споделяне знания и умения за прилагане на новите методи на Лъчелечение. Първите два конгреса бяха организирани в Белград (2013) и Загреб (2015). 

Програмта на конгреса можете да разгледате тук

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.