Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

220 лъчетерапевтични лаборанти от 12 държави участваха на международен конгрес в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

26 септември 2017

Събитието бе едно от най-мащабните и значими в Югоизточна Европа за работата на професионалистите по здравни грижи в областта на лъчелечението


Над 220 лъчетерапевтични лаборанти и професионалисти по здравни грижи, които работят в областта на лъчелечението участваха активно на Третия регионален конгрес на SEETRO (South-East Europe Technology in Radiation Oncology) – сдружение на дружествата на лъчетерапевтичните лаборанти в Югоизточна Европа. Симпозиумът се проведе в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда в периода 22 до 24-ти септември 2017 г. Директор на научната среща е Ивет Паянова – старши лъчетерапевтичен лаборант в отделението по Лъчелечение и радиохирургия на Болница Токуда. Богатата програма от лекции и практически упражнения покри дейността на лъчетерапевтичните лаборанти и иновациите в лъчелечението и радиохирургията. Част от темите се фокусираха върху образните методи и протоколи в лъчелечението, имобилизацията, верификацията на лъчелечението, контурирането на органите в риск, новите методи за облъчване като лечение с гама и кибернож, брахитерапия, IGRT, IMRT, RapidArc и др. Форумът дефинира и отговорностите и задълженията на професията лъчетерапевтичен лаборант. Бяха представени  същосъвременни модели на работа във връзка със защита от облъчване, комуникация с пациенти, сестринство и др. 
Лекторите на конгреса са специалисти от множество европейски страни, включително председателя на Комитета на лъчетерапевтичните лаборанти към Европейската асоциация по лъчелечение (ESTRO RTT Committee) Мишел Лийч, която е почетен гост. Регистрирани са над 220 участници - лъчетерапевтични лаборанти, медицински физици, лекари, медицински сестри - специалисти, чиято ежедневна практика е свързана с лъчелечението. Чуждестранните делегати наброяват 120 от 12 различни страни. Събитието е едно от най-мащабните в областта на работатата на лъчетерапевтичните лаборанти в Югоизточна Европа.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.