Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Отделението по Офталмология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда получи специална награда от Националната асоциация за приемна грижа на годишните награди „Спасители на детството”

02 ноември 2017

Призът бе връчен заради проведения безплатен скрининг на детското зрение на деца и младежи от приемни семейства

Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) връчи специална награда на Отделението по Офталмология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда заради инициативата за скрининг на детското зрение. В рамките на кампанията бяха прегледани деца и младежи от приемни семейства от цялата страна. Отличието е за човещината, подкрепата и грижата към децата с различна емоционалност и различни травми в детството. Всеотдайният екип на болницата демонстрира уважение и загриженост към децата, специален подход и отношение при прегледите.

Наградата бе връчена на специална церемония по случай вторите годишни награди на НАПГ „Спасители на детството”, организирани в Деня на приемния родител и приемната грижа - 1 ноември.

Националната асоциация за приемна грижа е българска неправителствена организация, създадена от приемни родители от страната. Тя обединява усилията на приемните родители, неправителствени организации и партньори за намаляване на броя на изоставените деца и осигуряване на истинско детство за деца в риск от изоставяне или живот в социални домове.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".