Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Отделението по Офталмология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда получи специална награда от Националната асоциация за приемна грижа на годишните награди „Спасители на детството”

02 ноември 2017

Призът бе връчен заради проведения безплатен скрининг на детското зрение на деца и младежи от приемни семейства

Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) връчи специална награда на Отделението по Офталмология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда заради инициативата за скрининг на детското зрение. В рамките на кампанията бяха прегледани деца и младежи от приемни семейства от цялата страна. Отличието е за човещината, подкрепата и грижата към децата с различна емоционалност и различни травми в детството. Всеотдайният екип на болницата демонстрира уважение и загриженост към децата, специален подход и отношение при прегледите.

Наградата бе връчена на специална церемония по случай вторите годишни награди на НАПГ „Спасители на детството”, организирани в Деня на приемния родител и приемната грижа - 1 ноември.

Националната асоциация за приемна грижа е българска неправителствена организация, създадена от приемни родители от страната. Тя обединява усилията на приемните родители, неправителствени организации и партньори за намаляване на броя на изоставените деца и осигуряване на истинско детство за деца в риск от изоставяне или живот в социални домове.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.