Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Кардиологичен форум събра български и чуждестранни експерти в минималноинвазивното лечение на сърдечносъдови заболявяния

10 ноември 2017

Мащабното събитие се организира от Българското дружество по интервенционална кардиология под ръководството на д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Новостите в света на интервенционалното лечение на сърдечносъдови заболявания се разглеждат детайлно от плеяда български и чуждестранни кардиолози на VIII Национален конгрес по интервенционална кардиология, който стартира на 9 и ще продължи до 12 ноември в Пловдив. Събитието се организира от Българското дружество по интервенционална кардиология под председателството на д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Гости на форума са световноизвестни лекари в областта на минималноинвазивното лечение на инфаркти и запушвания на сърдечните съдове, дошли да споделят своя опит с българските си колеги и да проведат редица обучения за млади кардиолози. Част от имената включват: проф. Ив Лувар и д-р Тиери Льофевър (Институт „Жак Картие”, гр. Маси, Франция), проф. Хайм Даненберг (директор на Израелски Университетски медицински център „Хадаш”, Йерусалим, Израел), проф. Джордж Сианос (Университетска болница Солун, Гърция), проф. Нараянсвами Срийрам (детски кардиолог и електрофизиолог, Университетска болница Кьолн, Германия), д-р Горан Оливекрона (Университетска болница Скейн, гр. Лунд, Швеция), д-р Щефан Тогвайлер (Сърдечен център Люцерн, Швейцария) и др.

Няколко случаи ще бъдат предавани на живо от болници в Пловдив и Стара Загора, като пациентите ще получат възможността да се лекуват чрез най-иновативните сърдечносъдови интервенции с напътствия и дискусии относно хода на процедурите от едни от най-добрите инвазивни кардиолози в света.
Широката програма на форума включва всички най-нови решения в областта, включително съвременните световни и европейски препоръки, налагащи все повече минималноинвазивното интервенционално лечение като стандарт и при заболявания, които до този момент са лекувани препоръчително с отворена хирургия - стволови стенози, структурни и клапни заболявания, сложни коронарни запушвания и др. В програмата е предвидена сесия съвместно с Българското дружество по кардиохирургия, сесия за интервенционалното лечение на мозъчен инсулт, сестринска сесия, разглеждане на множество клинични случаи, постерни сесии и др.

Над 300 делегати от страната и чужбина пристигнаха за събитието. Освен д-р Валери Гелев, лектори и модератори от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, са още от Клиниката по Кардиология: д-р Ивайла Желева, д-р Върбан Стоянов, д-р Нихтян Чилингиров, д-р Деян Ненов, от Клиниката по Кардиохирургия: доц. Димитър Николов, началник на Клиниката и д-р Асен Келчев, проф. Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология.

Сърдечносъдовите заболявания в България все още са начело на списъка по причина за смъртност и инвалидизация. Броят на пациентите с кардиологични заболявания не намалява. Тенденция обаче е устойчивият ръст на пациентите, които успяват да получат адекватно лечение и оцеляват след сърдечносъдови инциденти. Това се дължи на подобряване на кардиологичната помощ в страната през последните години – повече специалисти, които се обучават качествено, навлизане на иновативни интервенционални процедури и решения, постоянно актуализиране на знанията и уменията на кардиолозите.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".