Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Гастроентеролози от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда участваха в онкологичен конгрес за млади лекари с международно участие

13 ноември 2017

Екипът изнесе презентации и спечели 2-ра награда за най-добър постер

Лекари от отделението по Гастроентерология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда изнесоха презентации и спечелиха втора награда за най-добър постер на конгрес с международно участие, който се проведе в Пловдив между 9-11 ноември 2017 г. Събитието беше организирано от Клуб Млад онколог – акредитирана от Български лекарски съюз организация на млади лекари, чиято практика е свързана с лечението на онкологично болни пациенти.

Темата на наградената разработка беше: Изоехогенни черно­дробни лезии при пациенти с малигнен меланом, като постерът беше представен от д-р Добромир Райков. В изложението се презентира предимството на контрастно-усилената ехография за детекция на черно­дробни лезии, невидими при конвенционални образни изследвания. Предимството на контрастно-усилената ехография е, че се визуализират точно чернодробните лезии, подпомага биопсията им, няма риск от усложнения при интервенционалната процедура, има възможност за проследяване на динамиката на лезиите след химиотерапия и не на последно място - няма лъчево натоварване за пациента.

Д-р Красен Иванов изнесе презентация на тема: „Менажиране на пациенти с чернодробни метастази от гастроинтестинални тумори“. В рамките на лекцията, той представи иновативен подход за лечение на рефрактерен асцит при пациенти с малигнени заболявания. Приложението на системата АСЕПТ чрез поставяне на специално устройство за самостоятелно ежедневно евакуиране на малки количества асцитна течност в домашни условия от пациентите позволява избягване на необходимостта от периодично присъствие в лечебно заведение и допълнителен белтъчен внос поради рязкото изтегляне на течността в досегашната практика. Преминалите досега пациенти в отделението по Гастроентерология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда показват добро повлияване след приложение на устройството с намаляване на дозата на приеманите диуретици и редуциране на асцита.

Екипът взе участие и в лекция за представяне на българския опит в интервенционалната онкология.

Събитието предложи клинично ориентирана образователна програма, предназначена за медицински онколози, лъчетерапевти, гастроентеролози, патоанатоми и хирурзи за подобряване на техните знания и умения, свързани с лечението на онкологични заболявания. Фокус на семинара бе поставен върху рака на белия дроб, гърдата, гастроинтестиналния тракт, както и интервенционалните методи в онкологията. С пленарни лекции и уъркшоп бяха разгледани актуални проблеми с поглед към новите тенденции и съвременните стандарти.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".