Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда бе домакин на четвъртата поредна среща на Българското дружество по Клинична лаборатория

06 декември 2017

Рекорден брой специалисти по Клинична лаборотория участваха в събитието

Четвъртата поредна научна среща на Българското дружество по Клинична лаборатория се проведе в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда на 02 декември 2017 г. Домакин на симпозиума, който събра рекорден брой специалисти, за трети път е Болница Токуда. Събитието се организира от Софийския клон на дружеството като предварителната концепция за среща на столичните специалисти по клинична лаборатория тази година бързо прерастна в общонационален симпозиум. Над 170 делегати от София и страната - Варна, Бургас, Плевен, Пловдив, Враца, Видин, Стара Загора, Благоевград, Русе, Перник, Самоков и др. присъстваха на срещата.

Научната програма засегна интересни теми от новостите в лабораторните изследвания и приложението им в клиничната практика. Представени и разгледани бяха конкретни специализирани теми и предизвикателства в няколко основни сесии – Кардиология, Ендокринология, Хематология, Маркери на възпалението, като във всяка сесия бяха представени погледът на лабораторния специалист и клинициста в съответната специалност със споделяне на клиничен опит и представяне на отделни случаи.

В сесията по Кардиология д-р Веселина Колева, началник на Клинична лаборотория в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда представи темата за биомаркерите при определянето на тежестта на сърдечната недостатъчност и ролята им в диагностиката на исхемичната болест на сърцето („BNP или NT-proBNP в ерата на ARNI- блокерите“) като си партнира с д-р Румяна Радославова от Клиниката по Кардиология относно използването и значимостта им в практиката.

В интерактивна сесия бяха обсъдени клинични случаи от преданалитичната практика, водени от д-р Виктория Тихиморова от Клинична лаборатория на Болница Токуда. Представени бяха и единните стандарти в кодирането на лабораторните изследвания.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.