Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Седмото издание на Български бифуркационен курс ще се проведе в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда между 19 и 21 януари 2018 г.

18 януари 2018

Събитието се утвърждава като един от най-големите обучителни форуми в областта на интервенционалната кардиология на Балканския полуостров

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е домакин на седмия поред Български курс по бифуркации и сложни коронарни интервенции – мащабно международно събитие в областта на интервенционалната кардиология с обучителен и дискусионен характер. Симпозиумът ще се проведе от 19 до 21 януари в Конгресния център на Болница Токуда на 9 етаж в лечебното заведение, като се очакват делегати - лекари и специализанти по кардиология от много европейски страни. Събитието добива популярност и сред много чуждестранни специалисти като се превръща във все по-голям форум с европейски мащаб.

И тази година богатата програма включва участието на световноизвестни инвазивни карадиолози и предлага случаи на живо, обучителни сесии за млади кардиолози, представяне на най-добрите клинични случаи, множество практически и дискусионни панели за усъвършенстване на уменията и прилагане на най-новите методики в лечението на сложни запушвания на съдовете на сърцето. Директори на курса са д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Болница Токуда, доц. Добрин Василев, доц. Васил Велчев, Проф. Робърт Гил, международен директор на курса и Проф. Ив Лувар, почетен директор на курса.

Седмото издание на Бифуркационния курс ще насочи вниманието към прецизната диагностика на коронарните запушвания чрез интракоронарен ултразвук (т.нар. IVUS). За да сподели своя опит и специализирани решения в тази област от Ню Йорк за събитието ще пристигне проф. Акико Маехара. Прецизната диагностика е в основата на вземането на най-правилните решения за терапия на пациентите – дали тя ще бъде консервативна (медикаментозна), интервенционална посредством ендоваскуларни катетърни методи или хирургична.

Интересен акцент в програмата е дискусионна полемична сесия по темата „Стабилна стенокардия“, където ще бъдат обсъдени възможностите за лечение на това състояние в ангиографска зала, за и против този вид терапия при определени обстоятелства и показания.

За втора поредна година основна част от събитието е практическа сесия за млади кардиолози. Специализанти по кардиология отново ще имат уникалната възможност да се включат в случаи на живо, под ръководството на изтъкнати чуждестранни специалисти. Сесията е предвидена за целия първи ден на конгреса (19 януари - петък). Друга традиционна част от програмата включва конкурс за най-интересен клиничен случай, който ще бъде оценен и награден от международно жури – гост-лекторите на конгреса.

Програмата за събитието можете да разгледате тук.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".