Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Семинар за лекари и пациенти „Добрият сън е постижима мечта“ ще се проведе в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда на 17 март 2018 г. по случай Световния ден на съня

07 март 2018

Събитието се организира под егидата на Българското дружество по неврология и Българското дружество по сомнология

Лекции и дискусии относно здравето на съня за невролози, специалисти по вътрешни болести и общопрактикуващи лекари, както и дискусионни срещи с пациенти са част от програмата на свободен семинар по случай Световния ден на съня, който ще се проведе в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Събитието, озаглавено "Добрият сън е постижима мечта", ще се състои на 17 март 2018 г. под егидата на Българското дружество по неврология и Българското дружество по сомнология. Желаещите да посетят семинара, могат да заповядат в Аулата на Болница Токуда на 9 етаж на 17 март от 09:00 часа. Входът за всички участници е свободен.

Лекциите са ориентирани в две сесии: Нарушения на съня – първа и втора част, в които ще бъдат засегнати най-често срещаните проблеми със съня: Обструктивна сънна апнея и свързаните с нея заболявания, Безсъние, Синдром на неспокойните крака, Рем-свързани парасомнии и др. Лектори ще бъдат опитни специалисти по медицина на съня: проф. Иван Стайков (началник Клиника по неврология и медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда), д-р Анелия Симеонова, проф. Л. Хараланов, доц. К. Терзийски, доц. П. Колев. д-р П. Чипев.

Пациентите, страдащи от нарушения на съня или техни близки, са добре дошли на събитието. Те ще имат възможността да зададат своите въпроси в две отделни дискусии, предназначени специално за тях, и да получат консултация от специалисти по медицина на съня.

Специално участие в семинара ще вземе проф. Николай Цанков, който ще изнесе лекция на тема: „Един лекар в Антарктида“ за поредното негово участие в българската научна мисия на Южния полюс.

Целта на Световния ден на съня е популяризиране на важни здравословни аспекти, свързани със съня и бодърстването, спомагане на превенцията и информиране за възможностите за справяне с проблемите със съня. Отбелязва се в петъка преди пролетното равноденствие – тази година датата е 16 март. Медицината на съня е сравнително непопулярен раздел на медицинската наука, въпреки че нарушенията на съня са сред най-честите проблеми в съвременното ежедневие. Те са причина за влошаване на качеството на живот и са рискови фактори за развитие и на сериозни болестни състояния.

Програмата на семинара можете да разгледате тук:

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".