Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Авангарден подход за лечение на разширени вени въвежда Клиниката по Съдова хиургия в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

09 март 2018

Лечение на варикозни вени с венозна механо-химична аблация се въвежда в Клиниката по Съдова хирургия в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Методът е един от авангардните подходи за справяне с проблема „разширени вени“. При него вената се облитерира с помощта специализирано устройство, предизвикващо механично дразнене и излъчващо склерозиращ агент. Този подход е безболезнен за пациента, което отстранява нуждата от тумесцентна анестезия. Това прави процедурата минимално инвазивна, бързо и лесно приложима, като изисква само входна точка в кожата с размер на игла.

В рутинната практика на клиниката  е и съвременното лечение на варикозната болест чрез метод наречен ЕВЛА (ендовенозна лазерна аблация). Същността на метода се състои от вкарване на специален катетър във вената с помощта на едно убождане. След стартиране на процедурата от катетъра  се отделят лазерни лъчи, които водят до развитие на висока температура във самата вена и на практика до нейното „изгаряне“. Вената се уврежда перманентно и след няколко месеца е трудно проследима дори при ехографски преглед. Процедурата се извършва с тумесцентна анестезия, благодарение на което пациентът не чувства болка и дискомфорт. В същото време се избягват спиналната и общата анестезия, и пациентът може да върви веднага след процедурата. Разширените вени на подбедрицата се отстраняват с минифлебектомии, които нямат нужда от шев и малките убождания могат да бъдат затворени със специални медицински лепенки. Освен върху възстановяването, това дава положителен ефект и върху козметичния аспект на процедурата. На втори етап може да се направи склерозация на малки венозни клончета или на ретикуларни или метличковидни вени.

Лазерната аблация в момента се приема за златен стандарт при лечението на хронична венозна болест в Европа и Америка.

Лечението на разширените вени може да бъде извършено чрез класическа операция по-известна като стрипинг. Операцията е ефикасна, но е свързана със значително по-голям травматизъм, постоперативни белези, а понякога и увреждаване на нервни структури, което води до дискомфорт  и тръпнене на долния крайник. Освен това интервенцията се извършва с обща или спинална анестезия.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.