Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Очните лекари на Токуда Болница ще консултират безплатно пенсионери и социално слаби

13 февруари 2012

Очните лекари на ТокудаБолница ще консултират безплатно пенсионери и социално слаби

Всеки ден офталмолозите на японската болница ще преглеждат безвъзмездно възрастни и бедни хора с очни проблеми

Всеки ден от днес очните лекари на Токуда Болница София ще преглеждат безплатно възрастни и социално слаби хора, които имат проблеми със зрението си. Така месечно ще бъдат обхванати над 200 пациенти, които иначе биха отложили по финансови причини необходимото им лечение.

За пациентите, които се нуждаят от смяна на лещите или лечение на глаукома няма да се изисква никакво доплащане, а за хората, които представят документ, че са пенсионери или социално слаби, регистрирани в службите за социално подпомагане – японската болница ще поема част от цената на лещите.

 „Очните заболявания прогресират с напредване на годините, а двете най-опасни и водещи до слепота заболявания на очите – катарактата и глаукомата – се проявявят най-вече в пенсионна възраст”, казва д-р Веселин Даскалов – началник на отделението по Офталмология на Токуда Болница. Той допълва, че все по-често възрастните хора отлагат или изобщо не се подлагат на лечение поради финансови причини.

Консултациите ще се извършват всеки делничен ден от 12,00 до 14,00 часа след предварително записване на телефон: 02/403 4000. От пациентите няма да се изискват документи и направления.

 „Най-важна остава навременната диагностика – 80% от установените рано очни заболявания могат да бъдат излекувани така, че да не се промени качеството на живот на пациентите”, категоричен е д-р Даскалов. При отлагане на лечението на перде на очите или глаукома зрението най-често се оказва сериозно увредено и дори да се стигне до пълна слепота, алармира специалистът.

Затова Токуда предлага безплатните консултации регулярно и при разширен график, за да могат най-нуждаещите се да се възползват от улеснения достъп до качествена диагностика и оперативно лечение.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.