Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Асен Александров с награда за най-добър доклад на млад уролог

11 юни 2018

Д-р Асен Александров от отделението по Урология получи награда за най-добър доклад на млад уролог на 23тия Национален Симпозиум по Урология и Ендоурология. Темата на доклада е Резултати от Роботизирана Хирургия за рак на простатата в Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда.

В изложението бяха представени обобщени данни от краткосрочното проследяване на първите 25 радикални простатектомии, извършени в лечебното заведение с робот-асистирана хирургия. Данните сочат, че от извършените 25 роботизирани операции за отстраняване на простатата, само в 4% са се появили интраоперативни или краткосрочни постоперативни усложнения. Тези резултати са съотносими към постиженията на водещите клиники в сферата на роботизираната урологична хирургия в Европа и света. Проследяването на случаите сочи също, че броят на пациентите, които се обръщат към робот-асистираната урологична хирургия нараства непрекъснато.

На снимката д-р Александров е заедно с проф. Димитър Младенов, председател на Българското Дружество по Ендоурология и Екстракорпорална Литотрипсия  и проф. Митко Цветков, организатор на Симпозиума и председател Българското Урологично Дружество (1996- 2011).

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".