Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатно измерване на очното налягане в Токуда по повод седмицата на глаукомата от 12 до 17 март 2012

08 март 2012

Безплатно измерване на очното налягане в Токуда по повод седмицата на глаукомата от 12 до 17 март 2012

 Сътрудничеството между лекар и пациенти в борбата с глаукомата е тема на лекция в Токуда на 13.03.2012 от 15.00 часа

Всеки ден от 12 до 17 март 2012 година в МБАЛ „Токуда Болница София” ще се предлага безплатно измерване на вътреочното налягане. Изследването е подходящо за пациенти, които са рискови за развитие на опасното очно заболяване глаукома. При тези хора е необходимо регулярно да се следят показателите на очното налягане, за да се избегне рискът от ослепяване, съветват специалистите.

Няма да бъде необходимо предварително записване, както и представяне на медицинска документация. Желаещите да се възползват от инициативата могат директно да посетят Офталмологичния сектор на Токуда в сградата на болницата, ет. 1 на адрес бул. Никола Вапцаров 51Б от понеделник до събота в интервала 08,00 – 18,30 часа.

Лекция за страдащите от глаукома на тема „Глаукома – лечение и сътрудничество с пациентите” организират Националната асоциация на глаукомно болните, Националната глаукомна асоцияция и отделението по Офталмология на японската болница. Тя ще се проведе на 13 март /вторник/ 2012 година от 15,00 часа в Аула на Токуда Болница София, ет. 9. Обучението за пациенти ще изнесат доц. Наталия Петкова и д-р Веселин Даскалов. Събитието е отворено за всички болни и техните близки.

„Глаукомата е изключително опасно заболяване, защото в много от случаите е безсимптомна, а нелекувана – води до слепота”, алармира д-р Даскалов – началник на отделението по Офталмология на Токуда. Той допълва, че имено глаукомата и катарактата са основните заболявания, които водят до трайна загуба на зрението.

За подпомагане на най-засегнатите пациенти от тези социално значими заболявания в Токуда продължава инициативата за осигуряване на навременно лечение на хората, които не могат да си позволят скъпите лещи, които не се покриват от НЗОК.

Пациентите със слепота и на двете очи в следствие на катаракта, както и хората с трайни увреждания /първа група с придружител/ ще имат право на безплатно лечение и безплатни лещи в Токуда. За първичен преглед при офталмолог в Токуда с направление №3 е необходимо записването за консултация по НЗОК да се направи на тел: 02/403 4911.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".