Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатно измерване на очното налягане в Токуда по повод седмицата на глаукомата от 12 до 17 март 2012

08 март 2012

Безплатно измерване на очното налягане в Токуда по повод седмицата на глаукомата от 12 до 17 март 2012

 Сътрудничеството между лекар и пациенти в борбата с глаукомата е тема на лекция в Токуда на 13.03.2012 от 15.00 часа

Всеки ден от 12 до 17 март 2012 година в МБАЛ „Токуда Болница София” ще се предлага безплатно измерване на вътреочното налягане. Изследването е подходящо за пациенти, които са рискови за развитие на опасното очно заболяване глаукома. При тези хора е необходимо регулярно да се следят показателите на очното налягане, за да се избегне рискът от ослепяване, съветват специалистите.

Няма да бъде необходимо предварително записване, както и представяне на медицинска документация. Желаещите да се възползват от инициативата могат директно да посетят Офталмологичния сектор на Токуда в сградата на болницата, ет. 1 на адрес бул. Никола Вапцаров 51Б от понеделник до събота в интервала 08,00 – 18,30 часа.

Лекция за страдащите от глаукома на тема „Глаукома – лечение и сътрудничество с пациентите” организират Националната асоциация на глаукомно болните, Националната глаукомна асоцияция и отделението по Офталмология на японската болница. Тя ще се проведе на 13 март /вторник/ 2012 година от 15,00 часа в Аула на Токуда Болница София, ет. 9. Обучението за пациенти ще изнесат доц. Наталия Петкова и д-р Веселин Даскалов. Събитието е отворено за всички болни и техните близки.

„Глаукомата е изключително опасно заболяване, защото в много от случаите е безсимптомна, а нелекувана – води до слепота”, алармира д-р Даскалов – началник на отделението по Офталмология на Токуда. Той допълва, че имено глаукомата и катарактата са основните заболявания, които водят до трайна загуба на зрението.

За подпомагане на най-засегнатите пациенти от тези социално значими заболявания в Токуда продължава инициативата за осигуряване на навременно лечение на хората, които не могат да си позволят скъпите лещи, които не се покриват от НЗОК.

Пациентите със слепота и на двете очи в следствие на катаракта, както и хората с трайни увреждания /първа група с придружител/ ще имат право на безплатно лечение и безплатни лещи в Токуда. За първичен преглед при офталмолог в Токуда с направление №3 е необходимо записването за консултация по НЗОК да се направи на тел: 02/403 4911.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.