Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Световно признати лектори ще обучават млади лекари за научна работа в областта на медицината

18 септември 2018

На 19 и 20-ти октомври в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще се състои научно събитие на тема „How to Write an Article: The Editors’ Experience”. Конференцията се организира от Radiology Together с подкрепата на Българското Дружество по Кардиоторакална Рентгенология.

Събитието е насочено към специализанти и млади лекари от всички специалности, като целта е да сe усъвършенстват способностите им за създаване на научна работа в областта на медицината, включително абстракти, статии и проучвания. Регистрацията е отворена и за студенти, които проявяват интерес към темата и искат да подобрят академичното си писане, като студентите могат да се регистрират при преференциални условия.

В продължение на два дни участниците ще могат да посетят сесии с фокус върху клиничните проучвания, намирането, четенето и разбирането на специализирана медицинска литература, планиране на дизайна на медицинскo изследване, биостатистиката и други. За по-активните са организирани и интерактивни уъркшопи, които ще им покажат как да подготвят и редактират своите ръкописи.Конферентната програма разглежда различни аспекти в научната работа в сферата на медицината, обединявайки опита на лектори с различни компетенции и научни търсения като проф. Ризмарин Влигенхарт, проф. Наонори Кодате, Борислав Борисов, Боряна Остин и др.
Всички лектори, цялата програма на събитието и форма за регистрация можете да намерите на: https://radiologytogether.eu

 

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".