Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Началникът на отделението по Интервенционална гастроентерология д-р Петко Карагьозов изнесе лекция и уъркшоп пред повече от 500 участници в научен форум в Кайро

01 октомври 2018

Началникът на отделението по Интервенционална гастроентерология д-р Петко Карагьозов изнесе лекция и практическо обучение за работа с технологията SpyGlass на Десетата годишна конференция на Националния институт за изследвания в сферата на хепатологията и тропическата медицина в Кайро.

Д-р Карагьозов представи опита на отделението по Интервенционална гастроентерология пред близо 500 присъстващи в конгресния център. В практическата част от обучението бяха включени три сложни клинични случаи на пациенти с жлъчно-панкреатични заболявания. Първият беше на пациент със стеноза (стеснение) на жлъчния канал с неясен произход. При другите два случая беше приложено ендоскопско лечение на камъни с особено голям размер в жлъчните пътища, като и при трите случая дигностичните и терапевтични процедури бяха надградени с модерната система за холангио и панкреатоскопия – Spy Glass DS.

За мен участието в този форум беше изключително предизвикателство – за всеки би било. Първата част се състоеше от 45-минутна лекция, последвана от близо едночасова дискусия, а в следобедните часове с ендоскопския екип на Института извършихме поредица от процедури, които се излъчваха на живо както в самата болница, така и в зала в конферентния център“, обясни д-р Петко Карагьозов.

Д-р Карагьозов е сертифициран обучител на системата Spy Glass DS за страните от Източна Европа и един от най-опитните интервенционални ендоскописти, които използват високоспециализираната техника.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".