Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Хирурзите от клиниката по Чернодробно-жлъчна, панкреатична и обща хирургия отстраниха огромен доброкачествен тумор

03 октомври 2018

Хирурзите от клиниката по Чернодробно-жлъчна, панкреатична и обща хирургия отстраниха голям доброкачествен тумор в коремната кухина, запазвайки всички засегнати органи. Пациентът е млад мъж в активна възраст – на 37год. – постъпил в болницата с неизяснен дискомфорт, тежест и подуване на корема. Оплакванията датирали месеци напред, заради което мъжът взел мерки за редукция на наднорменото си тегло. След отслабването обаче подуването и дискомфортът се увеличават. При назначената след постъпването му в болницата  компютърна томография на корем се установява перитонеална киста с размери 2/27/21 сантиметра в лявата коремна половина, разположена от долния полюс на далака до малкия таз. Спецификата в отстраняването на образуванието идва от множеството сраствания с бъбрек, надбъбрек, дебело черво и големи кръвоносни съдове в таза, които повишават риска от интервенцията и хирургичната ѝ сложност. Под ръководството на началника на КЧЖПОХ проф. Кирил Драганов операцията извършва д-р Димитър Русенов по класически отворен способ, с асистенцията на д-р Галя Ченгалова и д-р Богомил Борисов. Екипът успява да запази всички засегнати органи. Пациентът е в добро следоперативно състояние и се възстановява.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.