Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Клиничен център за лечение на лимфедем предлага иновативна комплексна терапия

08 октомври 2018

От няколко месеца в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда функционира Клиничен център за комплексно лечение и профилактика на лимфедем. Специалистите провеждат комплексна програма за лечение на лимфния едем, включваща хигиенно-диетичен режим, съвети за грижа за кожата на засегнатия крайник, физическа активност, масажи тип лимфен дренаж от физиотерапевт сертифициран за този тип масаж, компресивна терапия и процедури за комплексно лечение на пациентите.

Тази терапия ми върна 10 години от живота“, разказва британката Пат Филипс, един от първите пациенти на центъра. „Преди вървях много бавно. Не можех да си повдигам краката, защото бяха много тежки, не можех да се кача до горния етаж или да сляза по стълбите, не можех да спя през нощта. След 2-3 дни лечение, когато си легнах вечерта, спах много добре. Започнах да правя упражнения, които преди това не можех. След седмица физиотерапия, диета, дренажи и тичане до тоалетната, свалих 5 см от обиколката на краката ми и 5 кг излишна вода“, допълва Филипс, която страда от лимфедем повече от 20 години. Пациентката е била консултирана неколкократно в родината си, но до момента е била лекувана само с медикаменти за външно приложение. Споделя, че първоначално е изпитвала недоверие към идеята да се лекува, но началникът на клиниката по Ангиология проф. Милена Станева е обяснила достъпно както развитието на заболяването, така и принципите на прилаганите методи, което я убедило да се подложи на терапията. „Като свалих и продължавам да свалям още от теглото си, вече мога да се радвам на внуците си, да излизам и да играя с тях. Да излизам вечер и да танцувам. Да спя нормално. Да, трудно е да се спазва всичко, но си струва“, отбелязва в заключение Филипс.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".