Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни прегледи за пациенти с нарушения на съня ще се провеждат в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

12 октомври 2018

Консултациите ще се извършват в рамките на два месеца от 15 октомври 2018 г.

Пациенти със симптоми на нарушения на съня ще могат да посетят безплатно специалист от Клиниката по Неврология и Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Кампанията стартира на 15 октомври и ще продължи 2 месеца. Необходимо е предварително записване на тел.: 02/403 4911 и 0884 993 248.

Безвъзмездните консултации са насочени към хора, които страдат от хъркане, внезапно спиране на дишането по време на сън, безсъние, събуждане със сърцебиене и задух, изразена дневна сънливост и повишена умора. Рисковите групи пациенти са с наднормено тегло, мъже над 45 години, пациенти със захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания и такива, претърпели мозъчен инсулт.

Проблемите със съня са често явление в съвременния живот – около 25% от населението страда от някой от класифицираните от специалистите 85 вида такива нарушения. Едно от най-честите страдания, на което е необходимо да се обърне сериозно внимание, е обструктивната сънна апнея (спиране на дишането по време на сън). Освен неприятното хъркане, тя е доказан рисков фактор за сърдечен инцидент, инсулт и захарен диабет. Друга статистика показва, че 25% от пътните злополуки са причинени от заспиване на волана, дължащо се в голяма степен на сънна апнея или друго нарушение на съня.

Повечето страдания, свързани със съня, са лечими от съвременната медицина. Профилактиката и ранната диагностика са препоръчителни за избягване на негативните последствия от тях. Лабораторията по Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разполага с ново модерно оборудване за диагностика и изследване на съня. Специалистите по медицина на съня са едни от малкото в страната, специализирали в тази област.

Желаещите да се прегледат пациенти с посочените проблеми, могат да го направят чрез предварително записване на тел.: 02/403 4911 и 0884 993 248.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.