Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни прегледи за пациенти с нарушения на съня ще се провеждат в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

12 октомври 2018

Консултациите ще се извършват в рамките на два месеца от 15 октомври 2018 г.

Пациенти със симптоми на нарушения на съня ще могат да посетят безплатно специалист от Клиниката по Неврология и Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Кампанията стартира на 15 октомври и ще продължи 2 месеца. Необходимо е предварително записване на тел.: 02/403 4911 и 0884 993 248.

Безвъзмездните консултации са насочени към хора, които страдат от хъркане, внезапно спиране на дишането по време на сън, безсъние, събуждане със сърцебиене и задух, изразена дневна сънливост и повишена умора. Рисковите групи пациенти са с наднормено тегло, мъже над 45 години, пациенти със захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания и такива, претърпели мозъчен инсулт.

Проблемите със съня са често явление в съвременния живот – около 25% от населението страда от някой от класифицираните от специалистите 85 вида такива нарушения. Едно от най-честите страдания, на което е необходимо да се обърне сериозно внимание, е обструктивната сънна апнея (спиране на дишането по време на сън). Освен неприятното хъркане, тя е доказан рисков фактор за сърдечен инцидент, инсулт и захарен диабет. Друга статистика показва, че 25% от пътните злополуки са причинени от заспиване на волана, дължащо се в голяма степен на сънна апнея или друго нарушение на съня.

Повечето страдания, свързани със съня, са лечими от съвременната медицина. Профилактиката и ранната диагностика са препоръчителни за избягване на негативните последствия от тях. Лабораторията по Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разполага с ново модерно оборудване за диагностика и изследване на съня. Специалистите по медицина на съня са едни от малкото в страната, специализирали в тази област.

Желаещите да се прегледат пациенти с посочените проблеми, могат да го направят чрез предварително записване на тел.: 02/403 4911 и 0884 993 248.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".