Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Асен Цеков от клиниката по Неврохирургия беше отличен от Столичната лекарска колегия

14 октомври 2018

Д-р Асен Цеков от клиниката по Неврохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда взе отличието за млад лекар на първите годишни награди на Столичната лекарска колегия. Отличията бяха връчени по повод деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври – празник на Св. Иван Рилски Чудотворец. Наградите са признание за водещи специалисти и благодарност за усилията им в развитието на медицината.

Призът за млад лекар връчи председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, в присъствието на зам. министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков и председателя на комисията по Здравеопазване в Народното събрания д-р Даниела Дариткова. От името на д-р Цеков наградата прие началника на клиниката по Неврохирургия проф. Христо Цеков.

Д-р Асен Цеков е завършил медицина през 2011 г. в Медицински университет - София. Веднага след завършването си започва работа в в Клиниката по Неврохирургия на Болница Токуда. Има призната специалност по Неврохирургия от 2016 г. Участва в множество български и международни конгреси, като негови разработки са отличени многократно с награди. Разработва и участва в над 30 научни проучвания. Автор и съавтор на 9 публикации в български и международни списания. Има интереси предимно в областта на спиналната и детската неврохиругия.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".