Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Асен Цеков от клиниката по Неврохирургия беше отличен от Столичната лекарска колегия

14 октомври 2018

Д-р Асен Цеков от клиниката по Неврохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда взе отличието за млад лекар на първите годишни награди на Столичната лекарска колегия. Отличията бяха връчени по повод деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври – празник на Св. Иван Рилски Чудотворец. Наградите са признание за водещи специалисти и благодарност за усилията им в развитието на медицината.

Призът за млад лекар връчи председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, в присъствието на зам. министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков и председателя на комисията по Здравеопазване в Народното събрания д-р Даниела Дариткова. От името на д-р Цеков наградата прие началника на клиниката по Неврохирургия проф. Христо Цеков.

Д-р Асен Цеков е завършил медицина през 2011 г. в Медицински университет - София. Веднага след завършването си започва работа в в Клиниката по Неврохирургия на Болница Токуда. Има призната специалност по Неврохирургия от 2016 г. Участва в множество български и международни конгреси, като негови разработки са отличени многократно с награди. Разработва и участва в над 30 научни проучвания. Автор и съавтор на 9 публикации в български и международни списания. Има интереси предимно в областта на спиналната и детската неврохиругия.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.