Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Тома Спириев бе удостоен с престижната Браакман награда за най-добро представяне на Европейския изпит по Неврохирургия

01 ноември 2018

Неврохирургът от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда получи най-високата оценка сред всички участници от европейските страни

Д-р Тома Спириев, неврохирург в Клиниката по Неврохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда спечели престижното отличие на името на проф. Браакман за най-висок резултат от изпита за Европейска диплома по Неврохирургия. Наградата му бе връчена на конгреса на Европейските неврохирургични дружества (EANS) в Брюксел (21-25 октомври) от председателя на организацията проф. Хесус Лафуенте.

Европейският изпит по Неврохирургия се провежда след завършване на специализиран курс, организиран от Европейските неврохирургични дружества. От 2015 г. той се провежда от създадения съвместно със секцията по Неврохирургия на Европейския съюз на медицинските специалисти (UEMS) - Европейски съвет по Неврологична хирургия (EBNS). Препитването протича в две части – писмен тричасов  изпит, след успешното приключване на който следва втора устна практическа част пред специализирана изпитна комисия от водещи неврохирурзи от Европа. Практическата част се състои от три сесии, в които се разглеждат и дискутират 5 до 8 случая. Кандидатът дава оценка, предложение за менажиране и план за операция със съответната техника. Преминалите изпита участници получават Европейска диплома по Неврохирургия и стават членове на Европейския съвет по Неврологична хирургия (FEBNS). Най-добре представилият се кандидат след преценката на Съвета се удостоява с наградата Браакман.

Представянето на д-р Спириев е атестат и признание за неговите блестящи качества като хирург, за високото ниво на практикуваната неврохирургия в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда и за отличната подготовка на неврохирургичните специалисти в България като цяло.

Д-р Спириев работи в Болница Токуда от 2010 г. Провеждал е специализиции и допълнителни курсове по неврохирургия в Германия, Дания, САЩ, Франция, Япония, Холандия, Италия, Швейцария и др. Член е на Европейската асоциация по Неврохирургия, както и на Българското дружество по Неврохирургия. Има множество публикации в реферирани научни списания и участия в международни и български конгреси. Професионалните му интереси са в областта на невроонкологията, (лечението на злокачествени и доброкачествени мозъчни тумори, както и тези на черепната основа). Активно работи за рутинното въвеждане и развиване на интраоперативно мониториране на неврологичните функции, минимално инвазивни хирургични техники, предоперативно триизмерно планиране на операциите с помощта на специализирани компютърни програми. Носител е на множество други награди в България и чужбина.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.