Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Първо място в постерната сесия на Националния конгрес и участие в Европейската седмица на гастроентерологията за екипа на Интервенционална гастроентерология

02 ноември 2018

Д-р Петко Карагьозов бе избран за член на Управителния съвет на Българско дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография

Силно научно представяне отбеляза екипа на отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда в рамките само на 10 дни. Специалистите под ръководството на д-р Петко Карагьозов спечелиха първо място на постерната сесия на XIII-ия Национален конгрес по гастроентерология (11-13 октомври) сред 12 други проекта. Те представиха своя опит в диагностиката и лечението на стесненията на жлъчните канали с помощта на технологията за директна визуализация на жлъчно-панкреатичните пътища (холангиопанкреатоскопия) SpyGlass DS.

На Националния конгрес бе избран нов председател и членове на Управителния съвет на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография (БДГЕ), организатор на събитието. Д-р Петко Карагьозов е един от новите членове на Управителния съвет, като с опита и международните си изяви ще допринесе за развитието на дружеството и обмяната на опит между гастроентеролозите в България и по света.

Само седмица по-късно екипът на Интервенционална гастроентерология се представи отлично и на един от най-престижните гастроентрологични форуми в Европа – Европейската седмица на гастроентерологията (UEG week, 20-24 октомври) във Виена, Австрия с близо 2400 делегати от над 100 страни. Д-р Карагьозов представи постер на тема: „Ендоскопска техника на гастро-йеюностомия при пациенти с напреднала болест на Паркинсон“.

Отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е водещо в страната по отношение на ендоскопската диагностика и лечението на заболявания на гастро-интестиналния тракт и специализирани интервенции при жлъчни и панкреатични заболявания. То е единственото в България, където се прилага най-прецизната визуализация на жлъчно-панкреатичните канали, посредством технологията SpyGlass DS, която дава разширени възможности за диагностика и предоперативна оценка при онкологични заболявания на панкреаса, лечение на жлъчно-каменна болест, стеснения и проблеми при изпълването на жлъчни канали и др.

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".