Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Калоян Давидов за месеца на мъжкото здраве Movember*

04 ноември 2018

Месец ноември е месецът на мъжкото здраве. Започва прочутата кампания "Мовембър" - информационна кампания за борба с рака на простата и рака на тестисите. Д-р Калоян Давидов, шеф на урологията в "Токуда" беше гост на Георги Любенов. С него разговаряхме за здравето на мъжете.

Д-р Калоян Давидов: Все още частта, която се намира под колана на мъжете, е табу, място за притеснение, страхове. Страшното, ако не отидеш да се събуеш при уролога си, е след това.

Урологът зарадва с новината, че все повече са мъжете, които отиват навреме при него. От идването на Мовембър у нас се забелязва положителна промяна. Мъжете, които идват съвсем рано, са все повече. Ракът може да бъде намерен на време и тогава лекарите могат да помогнат. Все още хирургията е методът на избор когато ракът на простатата е хванат на време.

Д-р Калоян Давидов: Животът продължава. Ракът на простатата не е присъда. Ракът на простатата, хванат на време, е една медицинска неприятност, която се случва на човек.

*Източник: БНТ, Денят започва с Георги Любенов: https://www.bnt.bg/bg/a/movembr-mesetsa-na-mzhkoto-zdrave?fbclid=IwAR2r0tR8ysZkx3bwTSVh-iZnSOAWaTpD_0VUCvzfxiLk2Avx6vkqJJwP4ts

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".