Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Мефтуне Шефкетова за надеждата на една жена по трудния път към майчинството*

28 октомври 2018

Преслава се моли да дари живот от седем години насам

Над 250 хиляди двойки у нас имат репродуктивни проблеми. В световен мащаб 11% от мъжете и 9% от жените имат проблеми при зачеването. Когато вездесъщата сила на медицината не стига, някои семейства се обръщат и към свръхестественото в търсене на надежда.

За трудния и дълъг път към щастието да бъдеш майка пред камерата на „Събуди се” разказа една жена, която от седем години се бори за това да дари живот. Преслава Христова опитва вече седем пъти да зачене и износи дете. Има четири ин витро опита, три зачевания и три аборта.

Всичко се преживява, но цената е много висока. Емоционалната болка, болката в душата не може да бъде смекчена по никакъв начин”, споделя Преслава.

В поредната стъпка от трудния път към майчинството ръка й протяга майката на две деца д-р Мефтуне Шефкетова. Тя е категорична, че медицината не винаги е всесилна и предупреждава, че бременността не бива да се отлага.

Аз рядко си позволявам да показвам емоции, но когато се срещнах с д-р Шефкетова, се разплаках и я помолих да ми помогне. В отговор получих: „Преслава, досега си се притеснявала ти, оттук нататък ще се притеснявам аз”, казва младата жена.

Междувременно тя тръгва на поход  към чудото, заедно с други като нея - към храма „Света Петка”. За светицата казват, че е покровителка на майчинството. Преслава споделя, че в църквата почувствала истинско облекчение. Д-р Шефкетова признава, че също вярва в чудеса и очаква скоро такова да се случи и на Преслава.

 

*Източник: НоваТВ, Събуди се

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".