Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Двойка тризнаци проплакаха в София*

23 октомври 2018

Тризнаци проплакаха два последователни пъти за две седмици в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Втората тройка бебета се родиха след естествено спонтанно зачеване. Шестте деца са все още под наблюдение в неонатологичния интензивен сектор на болничното заведение, но са добре.

Първите тризнаци се раждат след многоплодна инвитро бременност и оперативно раждане в 29 гестационна седмица. Новородените са с тегло между 700 г. и 1390 г. Втората тройка деца се появяват на бял свят след спонтанна бременност, което се случва изключително рядко. Те са с тегло при раждането по около 1 кг. И шестте бебета са момиченца.Състоянието им вече е стабилно, дишат самостоятелно и продължават да наддават на тегло.

За шестте момиченца екипът на неонатологът д-р Радка Масларска полага няколкоседмични денонощни грижи с всички специализирани средства. "Честотата на тризнаците по естествен път е 0,012% срещу 1,8 на сто до 3 на сто при тризнаци родени с инвитро. Това означава една бременност на 10 хил. раждания срещу една на 800. Виждате колко рядко явление е това", каза пред Bulgaria ON AIR д-р Масларска.

Малките ще останат под наблюдение, докато достигнат необходимото препоръчително тегло за своята възраст.

 

*Източник: Тв BGonAir: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-10-23/shtastie-dvoyka-triznatsi-proplakaha-v-sofiya

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.