Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Асен Цеков - Историята на един неврохирург на мотор*

10 декември 2018

Момчетата на ръмжащите мотори си имат закон - да помагат винаги, когато могат. Спазвайки законите, всеки месец в дома в град Роман пристигат мотористи от „Sofia Riders”. Те имат една единствена цел - да дарят усмивки на децата, лишени от родителска грижа. Идеята се ражда преди няколко години. Зад нея стои д-р Асен Цеков, който е неврохирург на мотор.

Мотористите нямат клуб. Обединява ги страстта към моторите и любовта към изоставените деца на България. При първите посещения децата се страхували от шума на моторите, но при всяко следващо посещение изпитват голяма радост. 

„Правим го, за да разбием общата представа, че мотористите са едни лоши момчета. Ходили сме в много домове, най-вече в защитени жилища. В Роман ходим всеки месец", каза д-р Цеков.

Каузата им „Да дарим усмивка” помага на деца от домове. Даряват продукти и консумативи, и най-ценното  - внимание. Всички са обединени зад една цел и от един човек - д-р Цеков или бате Асен, както го наричат децата.

Д-р Цеков е неврохирург, завършил Медицинския университет през 2011 г. Оттогава е част от екипа на отделението по неврохирургия, което ръководи баща му. „Когато дойде време да кандидатствам, моите родители ми казаха да не се занимавам с медицина. Аз естествено влязох „Медицина”. Тогава моят баща ми каза да не избирам неврохирургия, а аз съответно станах неврохирург", разказа д-р Цеков.

Преди 4 години той и група приятели попадат в дома в Роман. Те решават, че ще се върнат, за да продължават да даряват усмивки. На третия път, когато се върнали в дома, децата плачели от радост, спомня си неврохирургът. Всяко дете си има любимец сред мотористите.

*Източник: Нова ТВ, Събуди се

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.