Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Денят на родилната помощ отбелязаха отделенията по Акушерство и Неонатология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

21 януари 2019

С 30% ръст на ражданията, взаимна благодарност и пожелания за здраве и успехи посрещнаха празника в болницата

Екипите на отделенията по Акушерство и високорискова бременност и Неонатология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда отбелязаха с тържествен водосвет Деня на родилната помощ.

Доц. Петър Марков, началник на отделението по Акушерство и гинекология и д-р Радка Масларска, началник на Неонатология благодариха на всички свои колеги за отличната работа през изминалата година и пожелаха здраве и успехи на екипите, гостите и младите майки. Д-р Масларска отбеляза добрата съвместна работа на отделенията по Акушерство и Неонатология, един от факторите за увеличения брой раждания в болницата през изминалата година. “Ще продължим заедно да осигуряваме качествена медицинска грижа и да се борим за всеки един живот”, допълни неонатологът.

Изпълнителният директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда д-р Венелина Милева също приветства медицинските екипи и гостите по случай празника. “Човеколюбие” е най-честата дума в молитвите от тържествения водосвет на отец Радко, отбеляза д-р Милева - и човеколюбието е в основата на работата на екипите на отделенията по Акушерство и гинекология и Неонатология.” Д-р Милева благодари на всички лекари, акушери, сестри и санитари за професионализма, усилената работа и постигнатите високи резултати.

Ритуалът продължи с измиване на ръцете на д-р Сузана Нашар - началник на родилния сектор и на ак. Светлана Николчева от млада майка, родила в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Бяха осветени и благословени всички структури в отделенията по Акушерство и гинекология, и Неонатология.

През 2018-та ражданията в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда бележат ръст от над 30% до 1260. “Тенденцията за повече раждания в болницата не съвпада с общата демографска картина в страната, която е с негативен знак, но е успех за болницата и белег за предпочитанията на пациентите”, отбеляза д-р Нашар.

Отделението по Неонатология също регистрира голям ръст на лекуваните бебета - в интензивния сектор през изминалата година са приети над 140 бебета с ниско и екстремно ниско тегло. Отделението е с най-висока компетентност и референтен център за високоспециализирана грижа за недоносени бебета.

За да отговори на пациентския интерес и увеличението на ражданията в болницата, през тази година Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда планира създаването на нова структура за майчино и детско здраве, която ще обхване цял етаж с 4 крила.

   

 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".