Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Международно обучение за работа със системата SpyGlass DS проведе д-р Петко Карагьозов

01 февруари 2019

Четири сложни случаи на пациенти със заболявания на жлъчно-панкреатичната система бяха извършени по време на събитието в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Отделението по Интервенционална гастроентерология на Аджибадем Сити Клиник, водено от д-р Петко Карагьозов беше домакин на международен уъркшоп за работа със системата за директна визуализация на жлъчно-панкреатичния тракт Spy Glass DS. Сред участниците бяха известните сръбски гастроентеролози проф. Иван Йованович, президент на Сръбското дружество по гастроинтестинална ендоскопия, част от Европейското дружество по гастроинтестинална ендоскопия (ESGE), и проф. Срджан Джуранович, национален представител на Европейската организация Крон и колит (ECCO), и двамата многократни участници и представители в европейски и световни гастроентерологични форуми. В уъркшопа се включиха и гости от Ирландия и Русия.

Обучението, проведено от д-р Петко Карагьозов премина с презентационен теоретичен модул и извършване на процедури в ендоскопската зала в Болница Токуда с помощта на единствената в България система за холангио и панкреатоскопия – SpyGlass DS. Бяха извършени четири сложни случая, включителнодве диагностични процедури при неясни стеснения на жлъчните пътища (хилусни стенози), отстраняване на голям камък в общия жлъчен канал при пациент с хирургично променена анатомия на стомаха, както и едно диагностично изследване на панкреаса (панкреатоскопия).

Д-р Карагьозов е сертифициран обучител на системата SpyGlass DS за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка, като вече е провел редица обучителни уъркшопове в в Болница Токуда и в чужбина за специалисти от Унгария, Египет, Сърбия и др.

Отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда има широки възможности за ендоскопска диагностика и лечение на заболяванията на чернодробно-жлъчната и панкреатична система. С помощта на високоспециализираната  апаратура се извършва видеоендоскопска диагностика при неясни стеснения на жлъчните пътища и панкреатичния канал, туморна диагностика, дефекти в изпълването на жлъчния мехур, отстраняват се камъни в жлъчно-панкреатичния тракт с големи размери и труднодостъпни локализации, третират се комплексни стеснения на жлъчните пътища чрез разширяване и протезиране (стентиране) и др.  

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".