Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Международно обучение за работа със системата SpyGlass DS проведе д-р Петко Карагьозов

01 февруари 2019

Четири сложни случаи на пациенти със заболявания на жлъчно-панкреатичната система бяха извършени по време на събитието в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Отделението по Интервенционална гастроентерология на Аджибадем Сити Клиник, водено от д-р Петко Карагьозов беше домакин на международен уъркшоп за работа със системата за директна визуализация на жлъчно-панкреатичния тракт Spy Glass DS. Сред участниците бяха известните сръбски гастроентеролози проф. Иван Йованович, президент на Сръбското дружество по гастроинтестинална ендоскопия, част от Европейското дружество по гастроинтестинална ендоскопия (ESGE), и проф. Срджан Джуранович, национален представител на Европейската организация Крон и колит (ECCO), и двамата многократни участници и представители в европейски и световни гастроентерологични форуми. В уъркшопа се включиха и гости от Ирландия и Русия.

Обучението, проведено от д-р Петко Карагьозов премина с презентационен теоретичен модул и извършване на процедури в ендоскопската зала в Болница Токуда с помощта на единствената в България система за холангио и панкреатоскопия – SpyGlass DS. Бяха извършени четири сложни случая, включителнодве диагностични процедури при неясни стеснения на жлъчните пътища (хилусни стенози), отстраняване на голям камък в общия жлъчен канал при пациент с хирургично променена анатомия на стомаха, както и едно диагностично изследване на панкреаса (панкреатоскопия).

Д-р Карагьозов е сертифициран обучител на системата SpyGlass DS за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка, като вече е провел редица обучителни уъркшопове в в Болница Токуда и в чужбина за специалисти от Унгария, Египет, Сърбия и др.

Отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда има широки възможности за ендоскопска диагностика и лечение на заболяванията на чернодробно-жлъчната и панкреатична система. С помощта на високоспециализираната  апаратура се извършва видеоендоскопска диагностика при неясни стеснения на жлъчните пътища и панкреатичния канал, туморна диагностика, дефекти в изпълването на жлъчния мехур, отстраняват се камъни в жлъчно-панкреатичния тракт с големи размери и труднодостъпни локализации, третират се комплексни стеснения на жлъчните пътища чрез разширяване и протезиране (стентиране) и др.  

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.