Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

В Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се проведе семинар по медицина на съня (ГАЛЕРИЯ)

18 март 2019

На 16 март 2019 г. по повод Световния ден на съня Българското дружество по Сомнология проведе форум по Медицина на съня за лекари и пациенти в Аулата на болница Токуда.

Лектори бяха едни от най-добрите специалисти по медицина на съня у нас: проф. Иван Стайков, началник Клиника по Неврология и медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, проф. д-р З. Захариев, председател на Българското Дружество по Сомнология, проф. д-р Л. Хараланов, доц. д-р П. Колев, доц. д-р М. Миланова, доц. д-р К. Терзийски, д-р Ф. Алексиев, д-р Л. Грозев.

Лекциите бяха ориентирани в две сесии, в които бяха засегнати най-често срещаните проблеми със съня: безсъние, дневна сънливост, хиперсомнии, здравословни проблеми, свързани със съня, обструктивна и централна сънна апнея и свързаните с тях заболявания, както и други важни и интересни теми.

Семинарът събуди сериозен интерес и имаше висока посещаемост от над 150 специалисти и пациенти. Гостите в Аулата се включиха активно в дискусиите.

Събитието е регистрирано на сайта на Световния ден на съня.

Чрез събитията, посветени на Деня на съня, специалистите искат да информират хората, които страдат от нарушения на съня, а не знаят, както и да популяризират важни здравословни аспекти, свързани със съня и бодърстването, спомагане на превенцията и информиране за възможностите за справяне с проблемите със съня.

Медицината на съня е сравнително нов раздел на медицинската наука - съществува едва от 4-5 декади, въпреки че нарушенията на съня са сред най-честите проблеми в съвременното ежедневие. Те са причина за влошаване на качеството на живот и са рискови фактори за развитие и на сериозни болестни състояния. 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.