Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Чл. кор. проф. д-р Николай Цанков стана Professor Honoris Causa на университета "Гоце Делчев" в Щип, Македония

21 март 2019

Чл. кор. проф. д-р Николай Цанков, главен консултант на Клиниката по Дерматология и Венерология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, получи поредното академично признание за научните си успехи

Световно известният дерматолог Николай Цанков, който има корени в Щип, бе удостоен с титлата Professor Honoris Causa на Университета "Гоце Делчев" в македонския град от ректора на университета Блажо Боев, съобщи телевизия Sitel. Той е почетен доктор на науките в 18 университета в Европа и по света, но за това признание отбелязва, че е най-скъпото, защото идва от родния град на баба и дядо му, допълва македонската медия.

Получавал съм световни награди, но това признание ми е най-скъпо. То е за моите родители, за майка ми, която не можа да ме види като професор. Особено съм доволен, защото идва от този град, от Щип. Това е доказателство, че един македонец от Щип може да достигне световни висоти”, каза проф. Цанков.

Ректорът на университета Блажо Боев посочи, че университетът "Гоце Делчев" е особено горд, че професор Цанков е в редиците му.

Става дума за изключителна личност в областта на дерматовенерологията, изключителна личност в световен мащаб. За нас като университет е чест той да бъде почетен професор. Мисля, че нашата академична общност получава много в областта на научните изследвания и развитието на медицинските науки, а също и в частта на сътрудничеството с Република България”, каза Боев пред македонските медии.

Проф. Цанков е почетен член на 18 дерматологични дружества по света, редактор на няколко научни списания, автор на множество научни статии и е гост-лектор в десетки световни университети. Специализирал е дерматовенерология в Париж и два пъти е декан на Медицинския факултет в София, посочва македонската медия. Член-кореспондент е на Българската академия на науките. Известен е и с 6-те си експедиции с научни проекти до Антарктида, изтъква македонската телевизия.

Снимки и видео: sitel.com.mk

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".