Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

3 отличия за Болница Токуда в националната класация „Най-добрите болници“, общо 4 за групата Аджибадем Сити Клиник

27 март 2019

Националната класация „Най-добрите болници“ отличи Токуда като най-добрата болница в направление Хирургия. Топ позиции в специалност Кардиология спечели групата Аджибадем Сити Клиник - лидер е Сърдечно-съдов център, следван от Болница Токуда. Токуда е отличена и с бронз в специалност Онкология.

Националната класация оцени качеството на медицинската помощ на лечебните заведения в България на регионален и национален принцип в 7 ключови медицински специалности - Акушерство и Гинекология, Кардиология, Онкология, Хирургия, Педиатрия, УНГ, Ортопедия.

Най-добра болница на национално ниво, в специалност Хирургия е отличена Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

В специалност Кардиология групата Аджибадем Сити Клиник е  убедителен лидер с двете водещи позиции - 1-во място за  Сърдечно-съдов център, следван от Болница Токуда.

Отделението по Медицинска онкология на болница Токуда бе отличено с бронз в категория Онкология.

Снимки от награждаването на екипите на отделенията вижте ТУК >

Такова проучване и наблюдение ще даде по-голяма прозрачност и яснота за изпълнителите на медицинска помощ за пациентите в кои лечебни заведения се изпълнява качествена медицинска помощ“, коментира първата национална класация на най-добрите болници в България зам.-министърът на здравеопазването в България Жени Начева. Тя изрази надежда в проучването занапред да се включат повече болници и да се оптимизират индикаторите и прецизността на оценяване.

Проектът е иницииран от Българската болнична асоциация и Investor Media Group в партньорство с Министерството на здравеопазването и Българския лекарски съюз.

Класацията на болниците в България покрива най-важните критерии за този вид лечебни заведения относно технология, специализация, персонал и качество на услугите. Рейтингът се основава на многокомпонентен индекс (модел) за оценка. Индексът е изграден на базата на международна методология с цел бъдещо проследяване на динамиката на отделните болнични заведения относно предоставяните здравни услуги.

Индексът обхваща 4 основни стълба: Проучване сред пациенти на болничните заведения; проучване сред лекари, проучване сред мениджмънта на болнични заведения, анализ на обективни критерии на болниците (ниво на акредитация, брой хабилитирани специалисти, брой операции и др.). Максимален брой точки могат да се получат при пълноценно включване на лечебните заведения и по четирите стълба, , представени от независимата агенция извършила проучването - IQvia.

В класацията бяха включени 241 болници в България, разделени в 7-те статистически региона на страната.

Снимки: Investor Media Group

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".