Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

3 отличия за Болница Токуда в националната класация „Най-добрите болници“, общо 4 за групата Аджибадем Сити Клиник

27 март 2019

Националната класация „Най-добрите болници“ отличи Токуда като най-добрата болница в направление Хирургия. Топ позиции в специалност Кардиология спечели групата Аджибадем Сити Клиник - лидер е Сърдечно-съдов център, следван от Болница Токуда. Токуда е отличена и с бронз в специалност Онкология.

Националната класация оцени качеството на медицинската помощ на лечебните заведения в България на регионален и национален принцип в 7 ключови медицински специалности - Акушерство и Гинекология, Кардиология, Онкология, Хирургия, Педиатрия, УНГ, Ортопедия.

Най-добра болница на национално ниво, в специалност Хирургия е отличена Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

В специалност Кардиология групата Аджибадем Сити Клиник е  убедителен лидер с двете водещи позиции - 1-во място за  Сърдечно-съдов център, следван от Болница Токуда.

Отделението по Медицинска онкология на болница Токуда бе отличено с бронз в категория Онкология.

Снимки от награждаването на екипите на отделенията вижте ТУК >

Такова проучване и наблюдение ще даде по-голяма прозрачност и яснота за изпълнителите на медицинска помощ за пациентите в кои лечебни заведения се изпълнява качествена медицинска помощ“, коментира първата национална класация на най-добрите болници в България зам.-министърът на здравеопазването в България Жени Начева. Тя изрази надежда в проучването занапред да се включат повече болници и да се оптимизират индикаторите и прецизността на оценяване.

Проектът е иницииран от Българската болнична асоциация и Investor Media Group в партньорство с Министерството на здравеопазването и Българския лекарски съюз.

Класацията на болниците в България покрива най-важните критерии за този вид лечебни заведения относно технология, специализация, персонал и качество на услугите. Рейтингът се основава на многокомпонентен индекс (модел) за оценка. Индексът е изграден на базата на международна методология с цел бъдещо проследяване на динамиката на отделните болнични заведения относно предоставяните здравни услуги.

Индексът обхваща 4 основни стълба: Проучване сред пациенти на болничните заведения; проучване сред лекари, проучване сред мениджмънта на болнични заведения, анализ на обективни критерии на болниците (ниво на акредитация, брой хабилитирани специалисти, брой операции и др.). Максимален брой точки могат да се получат при пълноценно включване на лечебните заведения и по четирите стълба, , представени от независимата агенция извършила проучването - IQvia.

В класацията бяха включени 241 болници в България, разделени в 7-те статистически региона на страната.

Снимки: Investor Media Group

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.