Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Псориазис бе темата на годишната научна среща на Клиниката по Дерматология в болница Токуда

12 април 2019
На 11 април се проведе ежегодната научна среща на Клиниката по кожни и венерически болести на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда
 
Тази година темата на събитието беше заболяването псориазис, някои негови усложнения и варианти за лечението му.
 
Доц. Здравка Демерджиева, ръководител на Клиниката по Дерматология, изнесе лекция на тема "Очни промени при псориазис".
 
Доц. д-р Дърленски запозна гоститите на събитието с психичните промени при болни с псориазис.
 
Д-р Иван Богданов, председател на фондация Псориазис, инициатор на редица обществени прояви и инициативи за правата на хората с псориазис и псориатични усложнения, автор на Националните консенсуси за лечение на псориазис, съавтор на книгата "Псориазисът като системно заболяване", автор на Ръководството за лечение на псориазис с биологични продукти на Българското дерматологични дружество от 2016 г., организатор на образователни семинари за пациенти с псориазис, както и климатолечебни курсове (таласотерапия и балнеотерапия), изнесе лекция за избора на оптимална биологична терапия при псориазис и критериите за превключване.
 
Чл.-кор. проф. д-р Николай Цанков, дмн, консултант на Kлиниката по Дерматология и венерология, автор на книгата "Псориазисът като системно заболяване", издадена в България и Германия, автор на Националните консенсуси за лечение на псориазис през 2013 и 2016 г., изнесе лекция на тема "Рифампицин в терапията на псориазис".
 
Представен бе и клиничен случай с лечение с Рифампицин при пациентка с Psoriasis vulgaris (С. Шокър, Д. Черкезов, З. Демерджиева, Н. Цанков).
 
Тодор Василев (Head Frame Sofia, Vasilev Photo School) - един от най-известните портретни фотографи в България - изнесе лекция с ценни практически съвети за заснемане на висококачествени клинични снимки в условията на медицински кабинет или практика. 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".