Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се включва в инициативата Евромеланома с безплатни прегледи за рак на кожата на 15 май 2019 г.

10 май 2019

Евромеланома е ежегодна национална кампания за превенция и откриване на рака на кожата, инициатива на Българското дружество по дерматология с подкрепа на Европейската академия по дерматология и венерология.

Традиционно Клиниката по Дерматология и венерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда участва в кампанията с безплатни прегледи като тази година денят за провеждането им е 15 май. Желаещите да проверят съмнителни участъци от кожата си, да профилактират и да получат съвет за по-добрата ѝ грижа и протекция, могат да го направят като предварително се запишат на тел.: 02/403 4000 и 02/403 4933.

Целта на кампанията, която се провежда за 14-та поредна година в национален мащаб, е да продължи да повишава обществената информираност относно злокачествените новообразувания на кожата, възможността за предпазване от развитието им и ползата от ранното и навременно откриване на проблема, което е в основата за успешното му лечение.

Наред с всички онкологични заболявания, ракът на кожата е актуална тема, предвид тенденциите за зачестяване на случаите в последните години. Утвърдената инициатива показва положителни резултати по отношение на здравната култура в страната и желанието за профилактика от страна на пациентите, но факта, че все още има напреднали, тежки и трудни за лечение случаи, налага необходимостта от нейното постоянно ежегодно провеждане. Ранната профилактика на рака на кожата е ключът към навременното и правилното му лечение.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".