Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се включва в инициативата Евромеланома с безплатни прегледи за рак на кожата на 15 май 2019 г.

10 май 2019

Евромеланома е ежегодна национална кампания за превенция и откриване на рака на кожата, инициатива на Българското дружество по дерматология с подкрепа на Европейската академия по дерматология и венерология.

Традиционно Клиниката по Дерматология и венерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда участва в кампанията с безплатни прегледи като тази година денят за провеждането им е 15 май. Желаещите да проверят съмнителни участъци от кожата си, да профилактират и да получат съвет за по-добрата ѝ грижа и протекция, могат да го направят като предварително се запишат на тел.: 02/403 4000 и 02/403 4933.

Целта на кампанията, която се провежда за 14-та поредна година в национален мащаб, е да продължи да повишава обществената информираност относно злокачествените новообразувания на кожата, възможността за предпазване от развитието им и ползата от ранното и навременно откриване на проблема, което е в основата за успешното му лечение.

Наред с всички онкологични заболявания, ракът на кожата е актуална тема, предвид тенденциите за зачестяване на случаите в последните години. Утвърдената инициатива показва положителни резултати по отношение на здравната култура в страната и желанието за профилактика от страна на пациентите, но факта, че все още има напреднали, тежки и трудни за лечение случаи, налага необходимостта от нейното постоянно ежегодно провеждане. Ранната профилактика на рака на кожата е ключът към навременното и правилното му лечение.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.