Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Васил Трайков, началник на Отделението по електрофизиология и ритъмни нарушения в болница Токуда, участва на международен обучителен курс за електрофизиолози в Загреб

14 май 2019

Д-р Васил Трайков бе поканен за лектор и модератор на Международен обучителен курс за електрофизиолози, който се проведе в Загреб между 25 и 27 март.

Д-р Трайков, който е и председател на Съсловното сдружение по Кардиостимулация и Електрофизиология в България, изнесе две лекции - за усложнения при катетърна аблация и за предсърдни тахикардии.

Курсът, който се провежда под егидата на Европейската Асоциация по Аритмии (EHRA), представи интересна практическа информация в областта на електрофизиологията, като участие в него взеха над 40 лекари от различни страни. От България взеха участие двама електрофизиолози, сред които д-р Момчил Маринов, който е дипломиран кардиолог и специализант по електрофизиология и е част от екипа на Отделението по електрофизиология към Клиниката по Кардиология на болница Токуда.

В рамките на обучението бе проведен и уъркшоп по сърдечна анатомия, на който бяха представени демонстрации с човешки сърца.

  

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".