Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Васил Трайков, началник на Отделението по електрофизиология и ритъмни нарушения в болница Токуда, участва на международен обучителен курс за електрофизиолози в Загреб

14 май 2019

Д-р Васил Трайков бе поканен за лектор и модератор на Международен обучителен курс за електрофизиолози, който се проведе в Загреб между 25 и 27 март.

Д-р Трайков, който е и председател на Съсловното сдружение по Кардиостимулация и Електрофизиология в България, изнесе две лекции - за усложнения при катетърна аблация и за предсърдни тахикардии.

Курсът, който се провежда под егидата на Европейската Асоциация по Аритмии (EHRA), представи интересна практическа информация в областта на електрофизиологията, като участие в него взеха над 40 лекари от различни страни. От България взеха участие двама електрофизиолози, сред които д-р Момчил Маринов, който е дипломиран кардиолог и специализант по електрофизиология и е част от екипа на Отделението по електрофизиология към Клиниката по Кардиология на болница Токуда.

В рамките на обучението бе проведен и уъркшоп по сърдечна анатомия, на който бяха представени демонстрации с човешки сърца.

  

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.