Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Доц. д-р Развигор Дърленски - Защо атопичният дерматит се счита за една от епидемиите на XXI век*

21 февруари 2019

Доц. д-р Развигор Дърленски от Клиниката по Дерматология и венерология беше гост в студиото на Духът на здравето по bTV, където разказа за едно от най-разпространените заболявания на цивилизацията - атопичният дерматит.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло с близо 2,5 кв.м. площ, без подкожната мазнина е някъде около 18% от общото тегло. Кожата обаче съвсем не е една механична бариера, едно фолио, което обвива нашия организъм. Тя има множество функции.

Атопичният дерматит е заболяване, което се обостря зимата и се счита за една от епидемиите на XXI век. Прогнозата е, че през 2050 година всяко второ дете в индустриалния свят ще бъде с атопичен дерматит.

*Източник: Духът на здравето, bTV

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.