Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Петко Карагьозов проведе обучение на руски гастроентеролози за работа със системата SpyGlass DS

29 май 2019

Поредно обучение за работа със системата за директна визуализация на жлъчно-панкреатичния тракт Spy Glass DS проведе през април началникът на отделението по Интервенционална гастроентерология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда на д-р Петко Карагьозов.

Събитието, в което взеха участие лекари от Русия, традиционно премина с теоретичен модул и практична част. Д-р Карагьозов изнесе две лекции - една за ендоскопска ехография и една за Спайглас. Уъркшопът продължи с 4 процедури на живо с единствената в България система за холангио и панкреатоскопия – SpyGlass DS.

Д-р Карагьозов е сертифициран обучител на системата SpyGlass DS за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка с проведени редица обучения в страната и чужбина. През юни ще обучава гастроентеролози от Йордания, Саудитска Арабия и Русия.

Високоспециализираният екип и апаратура в отделението по Интервенционална гастроентерология са предпоставка за извършване на сложна ендоскопска диагностика и безкръвно лечение на заболяванията на чернодробно-жлъчната и панкреатична система.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".